0 0
Briose cu ciocolata (by Mami)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

200g Faina
100g Zahar
1 lingura Cacao
1 jumatate de plic Praf de copt
200ml Lapte
2 Oua
Sare
4 linguri Ulei
Ciocolata neagra

Briose cu ciocolata (by Mami)

  • 60 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Muffins sau Cupcakes, briosele se pot face in zeci sau sute de feluri. Pot fi dulci sau sarate, simple, cu cacao, cu ciocolata, cu fructe, cu dovlecei, spanac, branza, sunca… aproape orice se poate pune intr-o briosa.

Ciudat este ca romanii au imprumutat numele din francezul „brioche”, dar briosele romanesti nu au nimic in legatura cu cele frantuzesti, acestea din urma fiind facute din aluat si nu din „blat” de prajitura cum sunt cele anglo-americane.

 

Pasi

1
Gata

Se dau printr-o sita faina, cacao si praful de copt intr-un bol incapator si se amesteca cu zaharul

2
Gata

Se amesteca laptele cu oul si cu uleiul si se toarna in centrul ingredientelor uscate, in bol.

3
Gata

Se amesteca usor cu o lingura de lemn pana sa omogenizeaza.

4
Gata

Se ung 2 tavi de cate 6 briose cu unt. Cu o lingura se pune compozitia in forme.

5
Gata

Se rupe ciocolata neagra bucati mici si se pun in forme, peste compozitie.

6
Gata

Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute, pana sunt coapte.

mihpre

anterior
Negresa cu nuci si gem (by Mami)
urmator
Ceafa de porc la cuptor
anterior
Negresa cu nuci si gem (by Mami)
urmator
Ceafa de porc la cuptor

Adauga comentariu