0 0
Castraveti in otet

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

5 kg Castraveti
1 litru Otet din vin
Usturoi
Apa
Sare
Piper boabe
Mustar boabe
Tulpini de telina
Foi de dafin

Castraveti in otet

  • 50 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Castravetii in otet se fac in doua transe. Practic se pot face vara la sfarsitul lui Iulie si toamna, la sfarsitul lui agust/inceputul lui septembrie. Daca ii faceti vara trebuie sa aveti un loc rece de depozitare, altfel pot altera.

Alegeti castraveti subtiri, care se pot pune mai usor in borcan si se pot consuma la fel de usor. Daca aveti castraveti mari puteti sa ii taiati. De preferat sunt castravetii proaspeti, care au inca florile galben-portocalii in varf.

Pasi

1
Gata

Spalati bine castravetii si taiati-le cozile si florile. Curatati cateii de usturoi.

2
Gata

Spalati borcanele bine si lasati-le la scurs.

3
Gata

Puneti cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si 1-2 catei de usturoi in borcan.

4
Gata

Combinati 1 litru de otet cu 3 de apa intr-o oala mare, adaugati 2 linguri de sare la litru de compozitie si 2 linguri cu varf de zahar la litru de compozitie (sau mai multe, dupa gust). Puneti cateva boabe de orez si 2-3 foi de dafin in oala si dati in fiert. Lasati sa se raceasca putin.

5
Gata

Puneti borcanele pe o tava si umpleti-le cu castraveti asezati frumos "in picioare".

6
Gata

Cu un polonic puneti compozitia de apa si otet in borcane pana se umplu. Mai adaugati cateva boabe de mustar, 2 frunza de dafin si niste tulpini verzi de telina. Strangeti bine capacele.

7
Gata

Dati la cuptor la foc potrivit dupa ce puneti in tava niste apa, aproape pana la nivelul tavii. Fierbeti in bain-marie timp de 30 de minute.

8
Gata

Cand se racesc borcanele scoateti-le din cuptor si verificati daca "s-au tras" ciocanind usor cu unghia capacele. Cele care nu s-au vidat shimbati-le capacele si mai fierbeti-le in bain-marie inca o data (la cuptor sau intr-o oala cu apa, pe aragaz).

mihpre

anterior
Tzatziki
urmator
Gogosari in otet
anterior
Tzatziki
urmator
Gogosari in otet

Adauga comentariu