0 0
Compot de prune (sau alte fructe)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

10 kg Prune
6 litri Apa
1 kg Zahar
2 Lamai
4 plicuri Zahar vanilinat

Compot de prune (sau alte fructe)

  • 50 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Practic reteta este aceeasi, indiferent de fructele folosite. Difera doar cantitatea de zahar, deoarece unele fructe sunt mai dulci, altele mai aromate sau au un gust foarte pronuntat (de exemplu gutuile). In mod normal se pun 300g la litru de apa.

 

Pasi

1
Gata

Spalati bine borcanele si lasati-le la scurs pe o tava.

2
Gata

Intr-o oala incapatoare puneti apa la fiert impreuna cu zaharul si cu zeama de la lamai. Lasati sa se raceasca putin dupa ce se incalzeste bine (nu trebuie neaparat sa dea in clocot). Trebuie sa se topeasca zaharul si sa se omogenizeze totul.

3
Gata

Spalati bine prunele, indepartati-le coditele si taiati-le pe jumatate. Scoateti samburii si umpleti borcanele cu jumatatile de prune. Nu trebuie sa le inghesuiti.

4
Gata

Puneti siropul peste prune pana se umplu borcanele. Strangeti bine capacele.

5
Gata

Fierbeti la cuptor intr-o tava cu apa timp de 30 de minute. Lasati sa se raceasca.

6
Gata

Dupa ce s-au racit verificati daca s-au tras capacele ciocanind cu unghia in ele. Cele care nu sunt vidate le schimbati capacele si le mai fierbeti in bain-marie la cuptor sau intr-o oala pe aragaz.

mihpre

anterior
Ardei iuti in otet
urmator
Macrou in sos de rosii la cuptor
anterior
Ardei iuti in otet
urmator
Macrou in sos de rosii la cuptor

Adauga comentariu