0 0
Pancake sau Clatita americana

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 Ou
200ml Lapte
30g Unt
250g Faina
1 plic Praf de copt
2 linguri Zahar
Sare

Pancake sau Clatita americana

  • 30 minute
  • Persoane 5
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Pancake este o clatita mai groasa, gatita dupa acelasi procedeu si compozitie ca si clatitele frantuzesti (crepes). Spre deosebire de acestea din urma la compozitie se  adauga praf de copt sau un agent de crestere, care le fac pufoase.

Compozitia aceasta ajunge cam pentru 10 pancake-uri.

Se servesc cu diverse topping-uri cum ar fi sirop, gem, dulceata, nutella sau crema de ciocolata.

Americanii le servesc la micul dejun insa puteti sa le faceti pentru orice moment al zilei.

Am facut acest preparat la rugamintea fiica-mii. Tot ea m-a ajutat si la preparare.

Pasi

1
Gata

Spargeti oul si puneti-l intr-un bol incapator.

2
Gata

Topiti untul si adaugati-l la ou. Puneti si laptele.

3
Gata

Adaugati faina, zaharul, sarea si praful de copt si amestecati bine.

4
Gata

Incingeti o tigaie mica pe foc potrivit. Puneti putin ulei sau unt.

5
Gata

Cu un polonic mic luati din compozitie si puneti in tigaia incinsa. Miscati tigaia astfel incat compozitia sa se intinda putin. Nu trebuie sa faceti ca la clatitele frantuzesti, sa se intinda compozitia cat suprafata tigaii.

6
Gata

Dupa ce se coace pe o parte intoarceti clatita pe partea cealalta, cu o spatula.

7
Gata

Repetati procesul pana se termina toata compozitia.

mihpre

anterior
Pulpe de pui la Dry Cooker
urmator
Salata de castraveti, morcovi, ridichi si ardei
anterior
Pulpe de pui la Dry Cooker
urmator
Salata de castraveti, morcovi, ridichi si ardei

Adauga comentariu