0 0
Peste la cuptor si orez basmati cu legume

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
4 Pesti potriviti, intregi
2 Morcovi
1 Ardei
100 g Fasole verde
100 g Porumb
1 Ceapa mare
1 Lamaie
1 cana Orez basmati
Ulei de masline
Sare
Piper

Peste la cuptor si orez basmati cu legume

  • 90 minute
  • Persoane 4
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Se poate folosi orice fel de peste, dar eu prefer pestele marin (dorada, biban de mare) deoarece are un gust mai placut-sarat

Pasi

1
Gata

Pestele

Pestele se curata bine si se da cu sare. Se taie lamaia rondele si se pune in interiorul pestelui si peste el, impreuna cu ceapa, si ea tocata tot rondele Puteti folosi si rondele de portocala.

Se da la cuptorul incins in dinainte la 200 grade timp de 20-30 minute, verificand din cand in cand daca este facut.

2
Gata

Orezul

Orezul se spala bine si se pune intr-o oala cu apa, la foc mic, timp de 20 de minute. Cand este gata (trebuie sa fie inca putin tare) se scurge apa.

3
Gata

Legumele

Se curata morcovul si ardeiul si se taie cubulete. La fel si fasolea verde. Ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt. Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok) si se calesc legumele timp de 5 minute.

Eu am folosit legume de la congelator, tocate de mine si puse in pungi separate, pentru iarna.

4
Gata

Cand legumele sunt gata se adauga orezul si se mai calesc alte 5 minute. Puneti apoi sare, piper si alte mirodenii (eu am pus cucurma), dupa gust.

mihpre

anterior
Lasagna cu carne de vita
urmator
Ciolan de porc cu varza acra
anterior
Lasagna cu carne de vita
urmator
Ciolan de porc cu varza acra

Adauga comentariu