0 0
Piftie de curcan

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

1-2 kg Curcan
4-5 catei Usturoi
2-3 Morcov
1-2 Telina
2 Ceapa

Piftie de curcan

  • 240 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Pentru piftii se folosesc de obicei partile cu oase ale corpului: gat, gheare, spate, aripi si mai putin cele carnoase (piept, pulpe). Acelasi lucru este valabil si pentru piftiile de porc unde se folosesc mai mult ciolanele si urechile. Aceasta deoarece la fierbere indelungata gelatina iese din oase si dupa ce compozitia se raceste devine… piftioasa 🙂 .

Legumele se pun „dupa gust”. Daca va plac telina si pasarnacul, le adaugati. Daca nu, puneti doar morcovi.

 

Pasi

1
Gata

Puneti la foc o oala mare cu 5-6 apa, adaugati bucatile de curcan spalate bine si aduceti la punctul de fierbere. Fierbeti la foc potrivit timp de cateva minute luand spuma tot timpul. Cand carnea nu mai lasa spuma dati la foc mic, puneti capacul si lasati sa fiarba timp de 2-3 ore.

2
Gata

Curatati ceapa si radacinoasele de coaja si puneti-le intregi langa carne. Mai fierbeti timp de 45 minute - 1 ora, pana cand carnea cade de pe oase. Nu uitati sa adaugati sare dupa gust.

3
Gata

Cand carnea si legumele sunt fierte curatati cativa catei de usturoi si puneti-i in oala. Mai fierbeti 5 minute si opriti aragazul.

4
Gata

Strecurati zeama intr-o alta oala, incapatoare. Dati legumele la o parte si taiati-le bucati. Luati cu grija carnea de pe oase. Aruncati ceapa si cateii de usturoi.

5
Gata

Puneti pe masa cateva recipiente/boluri adanci. Asezati in fiecare putina carne si legume. Turnati zeama peste ele.

6
Gata

Puneti bolurile intr-un loc rece (frigider, balcon, camara) si acoperiti-le cu folie sau capace. A doua zi trebuie sa se fi inchegat. Daca sunt inca zemoase puneti-le iar in oala, incalziti bine si adaugati gelatina alimentara (7 grame la 500ml apa). Puneti iar in boluri si dati la rece.

mihpre

anterior
Tocana de cartofi cu afumatura
urmator
Tarta cu mere si crema de vanilie
anterior
Tocana de cartofi cu afumatura
urmator
Tarta cu mere si crema de vanilie

Adauga comentariu