0 0
Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel (by Monica)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1,5 kg Scoici (midii)
1 pahar Vin alb
1-2 catei Usturoi
Patrunjel

Scoici cu vin alb usturoi si patrunjel (by Monica)

  • 30
  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Acum cativa ani, in august, am fost in Paris la niste prieteni. Discutand printre altele si despre mancare, am vrut sa mergem la un restaurant sa mancam scoici insa, din pacate nu era sezonul lor. Am aflat atunci ca scoicile proaspete se mananca in lunile cu „R”, adica lunile care au litera „R” in nume (ianuarie, februarie, martie, aprilie, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie), adica lunile mai reci ale anului.

Reteta aceasta este de la sora mea, Monica.

Pasi

1
Gata

Scoicile trebuie sa fie inchise, cele deschise se arunca. Se pregatesc: li se smulge barba/mustatile si se curata bine cu o perie sau un burete de sarma. Se pun intr-un castron cu apa rece

2
Gata

Intr-o oala mare, cu capac, se pune paharul de vin alb si usturoiul zdrobit si se aduce la punctul de fierbere. Se pun scoicile si se acopera oala cu capacul.

3
Gata

Se lasa 3-5 minute si se scutura oala, ca scoicile sa se desprinda.

4
Gata

Se servesc imediat cu patrunjel si cu o felie de paine. Scoicile care nu s-au desfacut nu se mananca.

mihpre

anterior
Supa de pui cu galuste
urmator
Tocanita cu ciuperci
anterior
Supa de pui cu galuste
urmator
Tocanita cu ciuperci

Adauga comentariu