0 0
Tarta cu mere si crema de vanilie

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

1 kg Mere
350g Faina
100g Unt
2 Galbenusuri
4-5 linguri Zahar
50ml Lapte
Scortisoara
Sare
Apa

Tarta cu mere si crema de vanilie

  • 60 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Tarta aceasta am facut-o cu merele date pe razatoare insa puteti taia merele cubulete si, eventual, combina cu alte fructe. In astfel de situatie nu mai e nevoie sa puneti crema de vanilie (sau orice alta aroma preferata) deasupra ci presarati zahar pudra.

Pasi

1
Gata

Curatati merele de coaja si dati-le pe razatoare.

2
Gata

Intr-un wok (sau o oala) topiti putin unt si adaugati merele impreuna cu laptele si zaharul si scortisoara. Caliti la foc mic pana cand merele se inmoaie dupa care dati deoparte si lasati sa se raceasca. Intre timp ocupati-va de aluat.

3
Gata

Incalziti cuptorul la 180 grade.

4
Gata

Ungeti o tava rotunda, pentru tarte, cu putin unt.

5
Gata

Puneti faina intr-un bol incapator, adaugati untul topit si putina sare si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati apa calduta daca mai este nevoie. Faceti o bila mai mare de aluat.

6
Gata

Intindeti aluatul cu un sucitor si asezati-l in tava. Intepati cu o furculita din loc in loc si apoi dati la cuptor timp de 8-10 minute.

7
Gata

Cand merele s-au racit adaugati 1-2 galbenusuri de ou si amestecati.

8
Gata

Puneti merele in tava si dati la cuptor alte 20 de minute. Scoateti apoi din cuptor si lasati sa se raceasca.

9
Gata

Pentru crema de vanilie folosesc de obicei plicuri din comert. Preparati crema conform instructiunilor de pe plic. Cand este gata lasati sa se raceasca.

10
Gata

Cand crema este rece (sau foarte putin calduta) turnati peste tarta si intindeti cu o lingura sau spatula.

mihpre

anterior
Piftie de curcan
urmator
Tortilla din faina de grau
anterior
Piftie de curcan
urmator
Tortilla din faina de grau

Adauga comentariu