• Acasa
  • Tocana de cartofi cu afumatura
0 0
Tocana de cartofi cu afumatura

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
500g-1 kg Afumatura de porc
1,5 kg Cartofi
3 Morcovi
2 Ardei
2 Cepe mari
2 lingurite Boia dulce (sau picanta)
2 linguri Sos de rosii
Sare
Piper
Marar

Tocana de cartofi cu afumatura

  • 90 minute
  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Varianta de post am pus-o aici. Daca insa vreti sa va „dedulciti” cu niste carne afumata, urmatii pasii de mai jos.

Daca preferati picanta, folositi niste boia iute sau ardei iuti tocati marunti.

Pasi

1
Gata

Incalziti 1 litru de apa intr-o oala.

2
Gata

Curatati legumele si spalati-le bine.

3
Gata

Tocati ceapa, ardeii si morcovii marunti.

4
Gata

Taiati carnea afumata bucati potrivite

5
Gata

Adaugati cateva linguri de ulei intr-o oala pe aragaz, la foc potrivit. Puneti ceapa si caliti pana devine sticloasa.

6
Gata

Adaugati carnea si rumeniti-o putin. Puneti apoi ardeii si morcovii si caliti in continuare timp de 5 minute. Puneti boiaua, sarea si piperul.

7
Gata

Adaugati apa calda in oala cat sa cuprinda ingredientele, puneti capacul pe oala si dati la foc mic timp de 45 minute. Verificati din cand in cand sa nu scada apa prea mult. Daca a scazut mai adaugati.

8
Gata

Cand carnea este moale taiati cartofii cubulete si puneti-i in oala. Adaugati apa daca mai este nevoie.

9
Gata

Fierbeti cu capacul pus, la foc mic, alte 10-15 minute dupa care adaugati sosul de rosii si mai fierbeti 5 minute.

10
Gata

Verificati daca mai trebuie sare. La sfarsit puneti mararul (sau patrunjelul) tocat marunt.

mihpre

anterior
Salata de castraveti, morcovi, ridichi si ardei
urmator
Piftie de curcan
anterior
Salata de castraveti, morcovi, ridichi si ardei
urmator
Piftie de curcan

Adauga comentariu