0 0
Tortilla din faina de grau

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
400g Faina
1 plic Praf de copt
3 linguri Ulei de masline
1 lingurita Sare
Apa

Tortilla din faina de grau

  • 60 minute
  • Persoane 4
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Originara din Mexic, tortilla de faina de grau (lipie) este folosita pentru diverse preparate mexicane cum ar fi burrito, quesadilla sau taco.

Se prepara usor si dispare la fel de usor din farfurie 🙂

 

Pasi

1
Gata

Amestecati faina cu praful de copt si sarea intr-un bol incapator

2
Gata

Adaugati uleiul de masline si incepeti sa framantati cu mana. Din cand in cand adaugati putina apa si framantati pana faceti un bol de aluat de consistenta plastelinei. Daca iese prea lipicios mai adaugati faina. Daca e prea tare, mai adaugati apa.

3
Gata

Pe un tocator sau chiar pe masa de lucru presarati putina faina. Impartiti aluatul in 8 bile potrivite. Cu un sucitor intindeti bilele bine, pana se obtine o lipie subtire.

4
Gata

Adaugati putin ulei de masline intr-o tigaie si puneti lipia la copt. Ungeti cu ulei de masline si partea de deasupra a lipiei, folosind eventual o pensula pentru intins uleiul. Dupa aproximativ 1-2 minute intoarceti pe partea cealalata, coaceti si apoi puneti pe farfurie. Repetati procesul pana terminati aluatul.

5
Gata

Serviti cu chili con carne (in cazul de fata) sau faceti umplutura pentru burrito, taco sau quesadilla.

mihpre

anterior
Tarta cu mere si crema de vanilie
anterior
Tarta cu mere si crema de vanilie

Adauga comentariu