Burrito sau magarus, in spaniola, este un peparat din bucataria mexicana si tex-mex constand intr-o tortrilla rulata, in interiorul careia se afla un amestec de legume si carne, tocate marunt....
Reteta aceasta de supa crema de telina cu pastarnac este pur vegetala. Pentru lichiditate se foloseste supa de legume (poate fi zeama in care au fiert legumele) sau apa simpla....
Pentru reteta aceasta de spaghete cu fructe de mare m-am inspirat de la chef Patrizia Paglieri. Este o reteta care se face foarte usor si in aproximativ 20-25 minute este...
Jumari de porc – un alt preparat facut in perioada Craciunului (sau oricand se taie porcul). Slanina de porc se topeste bine in propria untura pentru a da apoi, pofticiosilor,...
Tajine (sau tagine) este o mancare facuta de populatia berbera din nordul Africii, preparata intr-un recipient de lut care ii poarta numele si care este format din doua piese: una...
Deserturi cu dovleac am facut de mai multe ori, ba sub forma de placinta cu dovleac sau tarta, ori dovleac la cuptor cu miere si nuca. Importanta este de fiecare...
Reteta de chili con soya (chili cu soia) este similara cu cea de chili con carne, insa carnea este inlocuita cu bucatele de soia. Gustul este asemanator preparatului cu carne,...
Noi mancam destul de mult orez. Cel mai mult ne place cel cu bobul lung si subtire, orez salbatic, orez basmati, orez jasmine, etc. Cel clasic, cu bob mare sau...