Iahnie de fasole boabe este un preparat specific … international. Da, este international, desi ati crede ca este un preparat specific romanesc. „Baked beans” cum mai este cunoscut in gastronomia...
Aripioare de pui. Desi nu sunt la fel de apreciate precum pieptul, pot fi o varianta excelenta pentru o masa de pranz sau o gustare de dupa-amiaza. Iar atunci cand...
Sos barbecue este unul dintre cele mai folosite sosuri atunci cand vine vorba despre preparatele din carne facuta la gratar sau la cuptor. Este excelent...
De vreo cateva zile piticul (fiu-meu, nu piticul ala de pe creier) imi tot spune ca vrea sa facem cartof umplut la cuptor. Problema e ca acum, primavara, nu mai...
Pancake sau clatita americana este o clatita mai groasa, gatita dupa acelasi procedeu si compozitie ca si clatitele frantuzesti (crepes). Spre deosebire de acestea din urma la compozitie se adauga...
Este o garnitura care se potriveste cu orice fel de carne (porc, vita, pasare, peste), dar si cu ou si cu diverse salate proaspete. Pot fi de asemenea consumati cu...
Coastele de vita nu sunt in topul preferintelor pentru mancarurile la gratar sau la cuptor, la fel cum sunt cele de porc. Este nevoie de mult mai multa rabdare pentru...
Faceti o chiftea plata, puneti-o intre doua felii de paine si adaugati niste legume si niste sosuri. Pare simplu, nu? Sunt sute de retete de burgeri in lume, sute de...
E bun si Halloween-ul asta la ceva (stiu, unii m-ar contrazice). Dar mi-am adus aminte cum mâncam, în fiecare toamna, dovleac turcesc, facut de maica-mea...
Mult timp am vrut sa fac reteta aceasta de friptura de vita la cuptor, insa nu am avut sculele necesare, respectiv un cuptor electric. Nu ca nu ar merge si...