Burrito sau magarus, in spaniola, este un peparat din bucataria mexicana si tex-mex constand intr-o tortrilla rulata, in interiorul careia se afla un amestec de legume si carne, tocate marunt....
Reteta de chili con soya (chili cu soia) este similara cu cea de chili con carne, insa carnea este inlocuita cu bucatele de soia. Gustul este asemanator preparatului cu carne,...
Fajita este o mancare de tip Tex-Mex, adica Texano-Mexicana. Prima mentionare a preparatului apare in 1930, de la muncitorii mexicani care lucrau in ranch-urile din...
Guacamole este un sos originar din Mexic, pe baza de avocado, preparat – initial – de catre azteci inaintea secolului 16. Numele provine din limba Nahuati insemnand, ahuacamolli, practic sos...
Quesadilla este o mancare care a aparut in Mexic undeva in secolul 16. Numele inseamna „ceva mic si cu branza”. Atunci cand colonistii au ajuns in Mexic au descoperit ca...
Originara din Mexic, tortilla de faina de grau (lipie) este folosita pentru diverse preparate mexicane cum ar fi burrito, quesadilla sau taco. Se prepara usor...
Inainte de a „inventa” aceasta reteta cumparam din comert borcane cu sosuri de salsa sau de branza pentru nachos. Vazand insa ingredientele si tinand cont ca acele sosuri au destul...
O reteta clasica mexicana, care combina destul de multe ingrediente savuroase, chili con carne este una dintre mancarurile preferate ale familiei. Pentru gatit folosesc de obicei fasole, porumb si rosii...
Bunica avea in gradina pe langa porumbul pentru malai si animale, porumb pentru floricele. Spre deosebire de cel obisnuit, boabele porumbului de floricele sunt tepoase...