Ardei iuti in otet

865

Este practic aceeasi reteta cu Gogosari in otet. O sa reproduc practic aceiasi pasi si in aceasta ret

Ardei iuti in otet

Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 30 minutes

Echipament

  • 1 oala mare
  • 1 tava cuptor

Ingrediente

  • 5 kg ardei iuti
  • otet
  • apa
  • piper
  • sare
  • zahar
  • foi de dafin

Instructiuni

  • Se spala bine ardeii.
  • Spalati borcane mici (de 400g) si lasati-l e sa se scurga de apa.
  • Procedati ca la reteta de Gogosari in otet si puneti in fiecare borcan otet cam de 1-2 degete inaltime. Adaugati cateva boabe de piper si de mustar, o lingurita (!) rasa de sare si 2 lingurite rase de zahar.
  • Asezati ardeii "in picioare" in borcane si apoi adaugati apa pana se umplu borcanele.
  • Mai puneti niste boabe de piper si de mustar si o foaie de dafin.
  • Strangeti bine capacele si puneti borcanele in tava la cuptor. Adaugati apa in tava si fierbeti 30 de minute.
  • Opriti cuptorul si lasati sa se raceasca cateva ore. Verificati daca capacele "s-au tras". Cele care nu sunt "trase" (vidate) se scot, se schimba capacul si se pun iar la bain-marie.
Meniu: Conserve
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ardei conserva, ardei iuti, Ardei iuti in otet

eta, pentru a va fi mai usor sa o cititi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close