Desi are nume de salata frantuzeasca, salata de boeuf are de fapt la baza o salata ruseasca (Salata Olivier). Ambele sunt de fapt salate facute din bucati de diverse legume...
Gomboti cu prune sau Galuste cu prune, reprezinta acelasi lucru: o reteta traditionala din Ardeal de ”szilvas gombocz” (maghiara), adica un aluat din cartofi, facut galusca si umplut cu pruna, fiert...
Legumele gratinate reprezinta un preparat care poate fi servit atat ca si garnitura la carne si peste, dar si individual. Pot fi folosite aproape orice legume, insa de obicei pun...
Aceasta reteta o fac de obicei primavara-vara, atunci cand apar cartofii noi (de obicei cumpar catofi noi de dimensiunea unei mingi de ping-pong sau chiar mai micuti), care se asorteaza...
Poti sa-i dai orice mioriticului: pana nu inmoaie lingura in zeama lui fierbinte, groasa si acra, nu simte ca traieste. (Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”)
In Grecia am mancat cea ma buna Musaca (sau Moussaka) de pana acum. Bine, aproape tot ce am mancat acolo a fost excelent, dar musacaua a fost ceva deosebit. Cu...
Pe române?te, îi spunem Ghiveci de legume. Pe fran?uze?te i se zice Ratatouille. Este o amestec?tur? de legume, foarte gustoas? ?i numai bun? pentru zilele de toamn?-iarn?.