Originara din Mexic, tortilla de faina de grau (lipie) este folosita pentru diverse preparate mexicane cum ar fi burrito, quesadilla sau taco. Se prepara usor si dispare la fel de...
Tarta cu mere este un preparat popular in bucataria englezeasca si cea americana, noi, romanii, fiind obisnuiti mai mult cu prajitura cu mere. Tarta aceasta am facut-o cu merele date...
Pancake sau clatita americana este o clatita mai groasa, gatita dupa acelasi procedeu si compozitie ca si clatitele frantuzesti (crepes). Spre deosebire de acestea din...
Muffins sau Cupcakes, briosele se pot face in zeci sau sute de feluri. Pot fi dulci sau sarate, simple, cu cacao, cu ciocolata, cu fructe, cu dovlecei, spanac, branza, sunca…...
“Friganele” sunt niste banale felii de paine date prin ou cu lapte si apoi prajite in ulei. Cand eram mic mama le facea ori de cate ori ii mai ramanea...
Si prajitura cu visine este una dintre retetele care imi starneste amintiri din copilarie. Cand intram in vacanta de vara si plecam la matusa-mea la tara, primul lucru pe care...
Cu putin talent si arta, Dupa cat imi pare mie, Poti sa faci din praz si tarta, Daca stii bucatarie Poate nu multi dintre voi au auzit de Pastorel Teodoreanu,...
Clatitele reprezinta un preparat destul de versatil, putand fi mancate atat dulci cat si sarate si putand fi umplute cu diverse: gem, dulceata, crema de ciocolata cu alune, branza, carne...
Falafel sunt chiftele facute din naut si diverse condimente, prajite in ulei, traditionale in Egipt si Orientul Mijlociu si servite de obicei cu lipie sau pita si diverse legume proaspete....
Foarta multa lume le numeste “brasovene”, dar nu prea au nicio legatura cu clatitele brasovene care sunt un fel de suberek local, umplute cu o tacatura de carne, ceapa, ardei...