Pentru piftii se folosesc de obicei partile cu oase ale corpului: gat, gheare, spate, aripi si mai putin cele carnoase (piept, pulpe). Acelasi lucru este...
Varianta de post de „tocana de cartofi” am pus-o aici. Daca insa vreti sa va „dedulciti” cu niste carne afumata, urmatii pasii de mai jos. Daca preferati o tocana de...
Salata de castraveti, morcovi, ridichi si ardei este o salata racoroasa, bine de preparat primavara, cand legumele sunt „noi”, dar care poate fi adaptata pentru sezonul rece.
Acum cativa ani de zile am fost in Turcia unde am descoperit bulgur-ul, in sensul ca am mancat mai multe preparate facute cu bulgur. Il cautam de mai mult timp...
Lasagna vegetala este o alternativa destul de buna la cea cu carne. Poate nu are acelasi gust insa este la fel de gustoasa :). Se poate face cu orice fel...
Curcanul (Meleagris gallopavo) este pas?re de talie mare, originar? din America (SUA, Mexic), domesticit? deja în timpul aztecilor, care a fost adus? în Europa in...
De cate ori fac chiftele si snitele nu mai mananca nimeni din casa asezat la masa. Asta pentru ca inevitabil toata lumea trece prin bucatarie si le culeg direct din...
Este o mancare „de post” ce poate fi insa folosita si ca garnitura la o bucatica buna de friptura 🙂…. Mai ales langa niste carnati si carne de la garnita...
Lintea nu este o leguma prea populara. Mai degraba sora ei, fasolea, este mai cunoscuta si folosita in bucataria romaneasca. Lintea este destul de mult...
Legumele gratinate reprezinta un preparat care poate fi servit atat ca si garnitura la carne si peste, dar si individual. Pot fi folosite aproape orice legume, insa de obicei pun...
Ciorba este un preparat traditional in bucataria romaneasca, descris ca un preparat lichid cu legume, verdeturi, cu sau fara carne, obtinut prin fierberea ingredientelor taiate bucatele mici, si care poate...