• Bucataria lui Tati
  • Categorii retete
  • Cautare dupa ingrediente
  • Contact
  • Bucataria lui Tati
  • Categorii retete
  • Cautare dupa ingrediente
  • Contact
  • Acasa
  • Ingredient: Rosii

Ingredient: Rosii

Distribuiti

Rosii la borcan

  • Conserve
Iarna nu prea gasim rosii mai de soi, marea majoritate sunt importate si nu prea au gust. Daca insa vreti sa aveti si in sezonul rece rosii gustoase pe care...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Macrou in sos de rosii la cuptor

Timp preparare: 60 minute
  • Peste, fructe de mare
Macrou in sos de rosii la cuptor este una dintre mancarurile preferate ale copilariei. Pe vremea comunistilor nu prea aveam acces la orice fel de peste, oferta era limitata. Cel...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Tocan de miel

Timp preparare: 180 minute
  • Mancaruri si tocanite
  • Oaie
Va spun din start ca tocan de miel (sau tocana/tocanita de miel) este o mancare destul de grea si asta datorita faptului ca mielul are multa grasime. De aceea, pentru...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Tocanita de linte si bacon

Timp preparare: 90 minute
  • Mancaruri si tocanite
Lintea nu este o leguma prea populara. Mai degraba sora ei, fasolea, este mai cunoscuta si folosita in bucataria romaneasca. Lintea este destul de mult folosita in bucataria araba si...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Tocanita cu ciuperci

Timp preparare: 30 minute
  • Mancaruri si tocanite
Tocanita cu ciuperci este o mancare de post care se combina foarte bine cu mamaliguta, dar care poate fi si garnitura pentru carnuri. In Romania cele mai consumate sunt ciupercile...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Varza calita

Timp preparare: 40 minute
  • Garnituri
  • Mancaruri si tocanite
Varza calita este un preparat care merge atat simpla, ca fel principal, dar si ca garnitura, langa un ciolan de porc sau carnati. Se poate face atat din varza cruda,...
Like 1
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Bruschetta cu prosciutto si rosii

Timp preparare: 15 minute
  • Aperitive
Brsuchetta este un aperitiv originar din Italia, constand intr-o felie de paine frecata cu usturoi si ulei de masline, coapta apoi in cuptor si peste care se pun diverse ingrediente:...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Pui Tikka Masala

Timp preparare: 60 minute
  • Mancaruri si tocanite
“Pui Tikka Masala” este o reteta destul de controversata, atat britanicii cat si indienii sustinand ca ei sunt cei care au inventat-o.  Exista diverse variatiuni pe aceeasi tema, iar ingredientul...
Like 1
Citeste mai mult
1 Comentariu
Distribuiti

Ficatei de pui si cartofi noi

Timp preparare: 40 minute
  • Pasare
Aceasta reteta o fac de obicei primavara-vara, atunci cand apar cartofii noi (de obicei cumpar catofi noi de dimensiunea unei mingi de ping-pong sau chiar mai micuti), care se asorteaza...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Sos salsa pentru Nachos

Timp preparare: 40 minute
  • Sosuri
Inainte de a “inventa” aceasta reteta cumparam din comert borcane cu sosuri de salsa sau de branza pentru nachos. Vazand insa ingredientele si tinand cont ca acele sosuri au destul...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Chili con carne

Timp preparare: 60 minute
  • Mancaruri si tocanite
O reteta clasica mexicana, care combina destul de multe ingrediente savuroase, chili con carne este una dintre mancarurile preferate ale familiei. Pentru gatit folosesc de obicei fasole, porumb si rosii...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Ciorba cu perisoare

Timp preparare: 60 minute
  • Ciorbe si supe
Poti sa-i dai orice mioriticului: pana nu inmoaie lingura in zeama lui fierbinte, groasa si acra, nu simte ca traieste. (Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”)
Like 1
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Saramura de crap

Timp preparare: 60 minute
  • Peste, fructe de mare
Crapul pentru re?eta asta se poate face în dou? feluri: la cuptor sau pr?jit. Cel mai usor se prepara pe grill, timpul de preparare fiind mai mic.
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Paste cu fasole si carnati

Timp preparare: 45 minute
  • Paste
Da, stiu, suna ciudat “Paste cu carnati si fasole”. Pare mai mult mancare romaneasca decat italiana. Dar este una dintre cele mai traditionale retete de paste din Italia. Cum aveam...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Distribuiti

Ostropel de pui

Timp preparare: 60 minute
  • Mancaruri si tocanite
… cu mamaliguta. Ce poate fi mai delicios? De cand ma stiu am avut impresia ca mancarea aceasta este una olteneasca. Nu de alta dar se facea destul de des...
Like 0
Citeste mai mult
Comentariu
Intrari noi

Vrei sa primesti pe mail retetele noi? Inscrie-te aici.

Cele mai apreciate retete

  • Ciuperci Pleurotus la cuptorCiuperci Pleurotus la cuptor
  • Iutari in otetIutari in otet
  • Coaste de porc marinate, la cuptorCoaste de porc marinate, la cuptor
  • Chiftele a la bunicaChiftele a la bunica
  • Placinta cu dovleacPlacinta cu dovleac
  • Tocan de mielTocan de miel

Categorii

Altele

Altele

Aperitive

Aperitive

Ciorbe si supe

Ciorbe si supe

Conserve

Conserve

Deserturi

Deserturi

Garnituri

Garnituri

Gustari

Gustari

Mancaruri si tocanite

Mancaruri si tocanite

Oaie

Oaie

Pasare

Pasare

Paste

Paste

Peste, fructe de mare

Peste, fructe de mare

Porc

Porc

Salate

Salate

Sosuri

Sosuri

Vita

Vita

Ingrediente

apa Ardei Ardei iuti Bacon Branza Carnati Cartof Cartofi Cascaval Castraveti Ceapa Ciuperci Conopida Dovlecei Faina Fasole Iaurt Lapte Mamaliga Masline Morcov Mozarella Oaie Orez Ou Oua Paine Paste Peste Porc Porumb Praz Prosciutto Pui Rosii Smantana Spanac Telina Ulei Ulei de masline Unt Usturoi Vinete Vita Zahar
  • Bucataria lui Tati
  • Categorii retete
  • Cautare dupa ingrediente
  • Contact

BUCATARIA LUI TATI | TOATE DREPTURILE REZERVATE | © 2016