Iarna nu prea gasim rosii mai de soi, marea majoritate sunt importate si nu prea au gust. Daca insa vreti sa aveti si in sezonul rece rosii gustoase pe care...
Macrou in sos de rosii la cuptor este una dintre mancarurile preferate ale copilariei. Pe vremea comunistilor nu prea aveam acces la orice fel de peste, oferta era limitata. Cel...
Va spun din start ca tocan de miel (sau tocana/tocanita de miel) este o mancare destul de grea si asta datorita faptului ca mielul are multa grasime. De aceea, pentru...
Lintea nu este o leguma prea populara. Mai degraba sora ei, fasolea, este mai cunoscuta si folosita in bucataria romaneasca. Lintea este destul de mult folosita in bucataria araba si...
Tocanita cu ciuperci este o mancare de post care se combina foarte bine cu mamaliguta, dar care poate fi si garnitura pentru carnuri. In Romania cele mai consumate sunt ciupercile...
Varza calita este un preparat care merge atat simpla, ca fel principal, dar si ca garnitura, langa un ciolan de porc sau carnati. Se poate face atat din varza cruda,...
Brsuchetta este un aperitiv originar din Italia, constand intr-o felie de paine frecata cu usturoi si ulei de masline, coapta apoi in cuptor si peste care se pun diverse ingrediente:...
“Pui Tikka Masala” este o reteta destul de controversata, atat britanicii cat si indienii sustinand ca ei sunt cei care au inventat-o. Exista diverse variatiuni pe aceeasi tema, iar ingredientul...
Aceasta reteta o fac de obicei primavara-vara, atunci cand apar cartofii noi (de obicei cumpar catofi noi de dimensiunea unei mingi de ping-pong sau chiar mai micuti), care se asorteaza...
Inainte de a “inventa” aceasta reteta cumparam din comert borcane cu sosuri de salsa sau de branza pentru nachos. Vazand insa ingredientele si tinand cont ca acele sosuri au destul...
O reteta clasica mexicana, care combina destul de multe ingrediente savuroase, chili con carne este una dintre mancarurile preferate ale familiei. Pentru gatit folosesc de obicei fasole, porumb si rosii...
Poti sa-i dai orice mioriticului: pana nu inmoaie lingura in zeama lui fierbinte, groasa si acra, nu simte ca traieste. (Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”)
Da, stiu, suna ciudat “Paste cu carnati si fasole”. Pare mai mult mancare romaneasca decat italiana. Dar este una dintre cele mai traditionale retete de paste din Italia. Cum aveam...
… cu mamaliguta. Ce poate fi mai delicios? De cand ma stiu am avut impresia ca mancarea aceasta este una olteneasca. Nu de alta dar se facea destul de des...