Macrou in sos de rosii la cuptor este una dintre mancarurile preferate ale copilariei. Pe vremea comunistilor nu prea aveam acces la orice fel de peste, oferta era limitata. Cel...
Cu ciupercile nu trebuie sa fi prea inventiv cand le gatesti. Insa trebuie sa ai in minte doua lucruri: ustoroiul si uleiul de masline merg de minune cu ciupercile atunci...
Cred ca fiecare reteta are povestea ei. Pentru mine, povestea acestei retete tine de copilarie cand mergeam la bunici si prindeam peste la rau, cu mana, iar apoi bunica il...
Acum cativa ani, in august, am fost in Paris la niste prieteni. Discutand printre altele si despre mancare, am vrut sa mergem la un restaurant sa mancam scoici insa, din...
Risotto este o mancare de orez italiana, preparata treptat cu zeama de carne (pui, vita). Ingredientele de baza sunt orez, ceapa, usturoi, parmezan, dar mai...
Brsuchetta este un aperitiv originar din Italia, constand intr-o felie de paine frecata cu usturoi si ulei de masline, coapta apoi in cuptor si peste care se pun diverse ingrediente:...
Cel mai bun calamar facut pe grill l-am mancat in Grecia. De fapt tot acolo am mancat cel mai bun peste si cele mai bune fructe de mare. In Bucuresti...
Inainte de a “inventa” aceasta reteta cumparam din comert borcane cu sosuri de salsa sau de branza pentru nachos. Vazand insa ingredientele si tinand cont ca acele sosuri au destul...
… cu mamaliguta. Ce poate fi mai delicios? De cand ma stiu am avut impresia ca mancarea aceasta este una olteneasca. Nu de alta dar se facea destul de des...