Placinta cu dovleac, in forma de melc
Deserturi cu dovleac am facut de mai multe ori, ba sub forma de placinta cu dovleac sau tarta, ori dovleac la cuptor cu miere si nuca. Importanta este de fiecare...
Dorada la cuptor, orez si legume stir fry
Retete de peste la cuptor, servit cu orez si cu legume, am publicat deja in mai multe randuri (de exemplu...
Salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie
Reteta de salau la cuptor cu sos de vin alb, unt si lamaie poate fi facuta cu orice fel de...
Chili con soya (Chili cu soia)
Reteta de chili con soya (chili cu soia) este similara cu cea de chili con carne, insa carnea este inlocuita...
Orezul salbatic – cum se fierbe
Noi mancam destul de mult orez. Cel mai mult ne place cel cu bobul lung si subtire, orez salbatic, orez...
Salata orientala
Salata orientala are la baza “Salata de cartofi” care pare a avea originile in bucataria germana (“Kartoffelsalat”), aparuta odata cu...
Prajitura Figaro (cu gem si bezea)
Aceasta este una dintre prajiturile pe care le facea mama cand eram mic si care imi placea foarte mult. Nu...
Saleuri cu cascaval
Acest preparat l-am incadrat la aperitive pentru ca este sarat, are branza si cascaval si merge foarte bine cu o bere (sau mai multe) rece. Poate tine lejer locul floricelelor...
Pasta de ton cu avocado
O alta combinatie delicioasa a tonului din conserva este cea cu avocado. Am scris pana acum doua retete de pasta de ton, una cu rosii uscate si naut si alta...
Tort de mere (si gutui)
Pentru ca se apropie sarbatorile si sigur veti vrea sa puneti pe masa un tort sau orice alta prajitura, va...
Ciorba de peste
Noi romanii suntem ciorbari. Adica mancam ciorba (peste, de vita, de porc, de pui, cu legume) la aproape fiecare masa...
Degetele de somon
Tuturor ne plac snitelele de vita sau porc, gujoanele de peste, degetelele de pui legume sau orice paneuri de carne...