0 0
Baba Ganoush cu ardei copti

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
4 Vinete
4 Ardei
2 linguri Tahini
2-3 linguri Ulei de masline
4-5 Catai usturoi
Patrunjel
Sare

Baba Ganoush cu ardei copti

  • 60 minute
  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Baba Ganoush, sau cum este cunoscut? la noi ca “salat? de vinete”, este o reteta tradi?ional? libanez? de vinete coapte, amestecate cu alte ingrediente precum, tahini (ulei/crem? de semin?e de susan), ulei de m?sline, zeam? de l?mâie, sare ?i ierburi aromate. Preparatul poate fi ajustat sau îmbun?t??it cu ardei cop?i, nuci, semin?e de pin, ceap? verde, ro?ii.

Pasi

1
Gata

Folosi?i un grill pentru a coace vinetele ?i ardeii uniform, pe fiecare parte. Dac? folosi?i vinete ?i ardei congelate, l?sa?i s? se dezghe?e.

2
Gata

Dup? ce s-au copt, cur??a?i vinetele ?i ardeii de coaj?. T?ia?i cotorul atât la vinete cât ?i la ardei. Cur??a?i ardeii de semin?e. L?sa?i s? se raceasc?.

3
Gata

Cur??a?i c??eii de usturoi de coaj?. Într-un mojar pune?i c??eii de usturoi împreun? cu sare, ulei de m?sline. Daca dori?i, ad?uga?i câteva semin?e de fenicul (pentru arom?). Zdrobi?i totul pân? ob?ine?i o past?.

4
Gata

Dup? ce s-au r?cit (sau dezghe?at), pune?i vinetele ?i ardeii într-un robot de buc?t?rie împreun? cu pasta de usturoi ?i cu tahini. Folosi?i robotul pe modul impuls pân? se amestec? toate ingredientele, ob?inând o compozi?ie mai groas?. Nu trebuie s? fie crem?.

5
Gata

Scoate?i din robot ?i pune?i într-un bol. Verifica?i compozi?ia ?i mai ad?uga?i alte ingrediente (ro?ii pasate, semin?e de in, ceap? verde tocat? m?runt, zem? de l?mâie) dup? preferin??.

6
Gata

Pres?ra?i p?trunjel tocat m?runt.

7
Gata

Servi?i cu pâine libanez? sau pâine cu cereale.

Mihai Preda

anterior
Supa crema de conopida
anterior
Supa crema de conopida

Adauga comentariu