0 0
Biban de mare in sare la cuptor

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
2 buc mari Biban de mare
3 kg Sare
1 llingura Ulei de masline
Coriandru

Biban de mare in sare la cuptor

  • 45 minute
  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Reteta aceasta de biban de mare cu sare la cuptor am tot vrut sa o fac de mult timp. La inceput am fost putin reticent, tinand cont de cantitatea imensa de sare care se foloseste insa am mancat odata la un restaurant o dorada de mare preparata astfel  si a fost delicioasa.

Se poate face cam cu orice fel de peste, de preferat este insa cel de mare (biban, dorada, somon).

Pasi

1
Gata

Spalati bine pestele. Nu e nevoie sa dati solzii la o parte. Curatati interiorul si branhiile.

2
Gata

Incingeti cuptorul la 200 grade.

3
Gata

Intr-o tava incapatoare de inox puneti aproape jumatate din sare, intinzand uniform un strat de aproximativ 1 centimetru.

4
Gata

Cu o pensula de bucatarie ungeti pestele pe toate partile si la interior cu uleiul de masline. Presarati in interior putin coriandru.

5
Gata

Asezati pestele peste sarea din tava si apoi acoperiti-l cu restul de sare.

6
Gata

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

7
Gata

Cand este gata scoateti tava si lasati putin sa se raceasca. Dati sarea la o parte si scoateti pestele pe un platou. Inlaturati pielea si oasele si puneti carnea intr-o farfurie.

8
Gata

Serviti cu garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin sau ciuperci cu usturoi la cuptor.

ciuperci pleurotur usturoi cuptor
anterior
Ciuperci cu usturoi la cuptor
prajitura cu visine
urmator
Prajitura cu visine
ciuperci pleurotur usturoi cuptor
anterior
Ciuperci cu usturoi la cuptor
prajitura cu visine
urmator
Prajitura cu visine

Adauga comentariu