Calamar pe grill

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 bucati Calamar
Sare
Zeama de la 1 lamaie
4-5 Catei usturoi
3-4 linguri Ulei de masline

Calamar pe grill

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Cel mai bun calamar facut pe grill l-am mancat in Grecia. De fapt tot acolo am mancat cel mai bun peste si cele mai bune fructe de mare. In Bucuresti sau in alta parte in Romania nu am gasit aceeasi savoare. Probabil datorita prospetimii cele din Grecia a fost cu mult peste orice se prepara la noi.

Steps

1
Done

Calamarii ii puteti lua de la supermarket deja curatati si spalati, insa e bine sa ii mai spalati inca o data acasa, inainte de preparare. Asigurati-va astfel ca nu mai au pielite sau alte parti necomestibile.

Puneti calamarul pe un tocator si cu un cutit crestati cam la jumatate de centimetru, pana la jumatate. Ca sa fiti siguri ca nu taiati calamarul de tot (altfel o sa va iasa inele de calamar), puneti inauntrul lui un cutit mai lat. Pe partea netaiata crestati fin calamarul sub forma de romb.

2
Done

Din putina sare, uleiul de masline, cateii de usturoi pisati si din zeama de la lamaie faceti o marinata. Treceti calamarii taiati prin marinata, apoi puneti intr-un castron cu marinata peste ei, acoperiti si lasati la frigider intre 30 de minute si 1 ora.

3
Done

Incingeti un grill bine si puneti calamarii la facut, intorcand din cand in cand sa nu se arda. Cand sunt gata scoateti pe un platou si serviti.

mihpre

previous
Supa de pui cu fidea si zdrente de ou
next
Bruschetta cu prosciutto si rosii
previous
Supa de pui cu fidea si zdrente de ou
next
Bruschetta cu prosciutto si rosii

Add Your Comment