0 0
Calamar pe grill

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
3 bucati Calamar
Sare
Zeama de la 1 lamaie
4-5 Catei usturoi
3-4 linguri Ulei de masline

Calamar pe grill

  • Persoane 6
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Cel mai bun calamar facut pe grill l-am mancat in Grecia. De fapt tot acolo am mancat cel mai bun peste si cele mai bune fructe de mare. In Bucuresti sau in alta parte in Romania nu am gasit aceeasi savoare. Probabil datorita prospetimii cele din Grecia a fost cu mult peste orice se prepara la noi.

Pasi

1
Gata

Calamarii ii puteti lua de la supermarket deja curatati si spalati, insa e bine sa ii mai spalati inca o data acasa, inainte de preparare. Asigurati-va astfel ca nu mai au pielite sau alte parti necomestibile.

Puneti calamarul pe un tocator si cu un cutit crestati cam la jumatate de centimetru, pana la jumatate. Ca sa fiti siguri ca nu taiati calamarul de tot (altfel o sa va iasa inele de calamar), puneti inauntrul lui un cutit mai lat. Pe partea netaiata crestati fin calamarul sub forma de romb.

2
Gata

Din putina sare, uleiul de masline, cateii de usturoi pisati si din zeama de la lamaie faceti o marinata. Treceti calamarii taiati prin marinata, apoi puneti intr-un castron cu marinata peste ei, acoperiti si lasati la frigider intre 30 de minute si 1 ora.

3
Gata

Incingeti un grill bine si puneti calamarii la facut, intorcand din cand in cand sa nu se arda. Cand sunt gata scoateti pe un platou si serviti.

Mihai Preda

anterior
Supa de pui cu fidea si zdrente de ou
urmator
Bruschetta cu prosciutto si rosii
anterior
Supa de pui cu fidea si zdrente de ou
urmator
Bruschetta cu prosciutto si rosii

Adauga comentariu