0 0
Carnati cu mamaliga si muraturi

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Carnati de oaie
Carnati de porc
Mamaliga
Muraturi

Carnati cu mamaliga si muraturi

  • 15 minute
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

In piata unde merg eu sa fac cumparaturile este un magazin de sibieni, unde aduc tot timpul carne, paine si lactate proaspete. Printre carnatii care “iti fac cu ochiul” acolo sunt unii de casa de porc, mici, picanti si carnatii de oaie, uscati.

Cum intr-o zi am gatit mamaliga cu branza si smantana ca aperitiv, la felul principal am adaugat niste carnati cu muraturi. Rezultatul: farfuriile s-au golit aproape instantaneu.

Bineinteles, la aceasta reteta merg orice fel de carnati doriti precum si carne la gratar sau pastrama de oaie.

Dupa cum vedeti, nu am pus cantitatile pentru ca acestea depind atat de numarul de persoane cat si de cat de foame va este 🙂

Pasi

1
Gata

Se cresteaza carnatii de porc, cei grosi, cam la jumatate de centimetru. Carnatii de oaie se taie la o dimensiune care sa va incapa in tigaie sau pe grill (daca faceti la gratar nu e nevoie sa ii mai taiati). Lasati-i cateva minute pe fiecare parte, intorcandu-i din cand in cand, pana se rumenesc.

2
Gata

Mamaliga se prepara ca in reteta de Mamaliga cu Branza si Smantana.

3
Gata

Muraturile au fost de fapt niste vinete marinate cu gogosari, retata bunicii (o sa scriu despre asta la un moment dat).

mihpre

anterior
Mamaliga cu branza si smantana
urmator
Ficatei de pui si cartofi noi
anterior
Mamaliga cu branza si smantana
urmator
Ficatei de pui si cartofi noi

Adauga comentariu