0 0
Chiftele a la bunica

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

1 kg Carne tocata (porc, vita)
2 Cartofi mari
2 Morcovi mari
4 Oua
3 Cepe mari
4 felii Paine
Lapte
Faina
Sare
Piper
Patrunjel sau marar tocat

Chiftele a la bunica

  • 90 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

De cate ori fac chiftele si snitele nu mai mananca nimeni din casa asezat la masa. Asta pentru ca inevitabil toata lumea trece prin bucatarie si le culeg direct din vasul in care sunt puse la scurs de excesul de ulei. Nu mai are nimeni rabdare sa fac o garnitura langa ele.

Reteta aceasta o am de la soacra-mea (adica Buni, cum ii zi copii) dar am gasit-o intr-o varianta similara si in cartea lui Radu Anton Roman.

Se pot servi cu cartofi prajiti sau piure, asa cum sunt sau marinate in sos de rosii.

Pasi

1
Gata

Carnea se de la masina de tocat si se marunteste.

2
Gata

Curatati morcovii si cartofii de coaja si dati-i pe razatoarea mica. Puneti apoi peste carne, intr-un bol incapator.

3
Gata

Curatati ceapa de coaja si tocati-o marunt. Intr-o tigaie puneti ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa. Adaugati in bolul cu carne.

4
Gata

Painea se poate prepara in doua moduri:
1. Intr-un bol puneti putin lapte si apoi adaugati feliile de paine la inmuiat, cateva minute. Scurgeti apoi excesul de lapte si maruntiti bine painea, dupa care o puneti in bolul cu carne.
2. Intr-un robot de bucatatie maruntiti bine painea. Apoi adaugati-o peste carne in bol si puneti si putin lapte.

Prefer a doua varianta pentru ca in prima mai ies cocoloase de paine atunci cand se marunteste cu mana.

5
Gata

Spargeti ouale si turnati continutul in bol. Adaugati apoi cateva linguri de faina, sare, piper, verdeturile tocate marunt.

6
Gata

Amestecati energic cu mana toate ingredientele pana cand se omogenizeaza. Mai puneti faina daca e nevoie (nu trebuie sa fie putina altfel chiftelele se vor desface).

7
Gata

Luati un castron cu apa langa voi si inmuiati mainile. Luati apoi compozitie si faceti chiftelute rotunde, cat va plac voua de mari (de obicei cam cat o minge de ping-pong). Cand compozitia incepe sa se lipeasca de maini bagati mainile in apa. Repetati. Aranjati frumos pe un tocator mare de lemn sau hartie de copt.

8
Gata

Preparare la cuptor

Daca doriti sa le faceti la cuptor incalziti-l la 200 de grade. Puneti hartie de copt intr-o tava si aranjati chiftelele frumos. Dati la cuptor timp de 20 de minute sau pana cand se rumenesc.

9
Gata

Preparare in tigaie

Daca le prajiti, intr-o tigaie de tip wok (sau o tigaie mai adanca) puneti ulei si lasati sa se incinga. Cand e incins dati focul la potrivit. Adaugati apoi chiftelele si rumeniti-le frumos pe toate partile.

10
Gata

Intr-un vas mare puneti cateva prosoape de hartie de bucatarie. Scoateti chiftelele pe prosop si lasati sa se raceasca. Repetati pasii 1 sau 2 (de coacere sau prajire) pana cand terminati toata compozitia.

11
Gata

Nu pot decat sa va urez "Pofta Buna!"

Mihai Preda

sarmale foi varza
anterior
Sarmale in foi de varza murata (by Bunica)
tocan de miel
urmator
Tocan de miel
sarmale foi varza
anterior
Sarmale in foi de varza murata (by Bunica)
tocan de miel
urmator
Tocan de miel

Adauga comentariu