0 0
Chili con carne

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
500g Carne de vita maruntita
4 Ardei iuti
1 cutie Fasole kidney conserva
1 cutie Fasole alba conserva
400g Rosii cuburi
200g Porumb dulce
100ml Sos de rosii
1 Ceapa
3-4 catei Usturoi
Boia dulce
Boia iute
Sare
Piper
Ulei
Oregano

Chili con carne

  • 60 minute
  • Persoane 4
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

O reteta clasica mexicana, care combina destul de multe ingrediente savuroase, chili con carne este una dintre mancarurile preferate ale familiei. Pentru gatit folosesc de obicei fasole, porumb si rosii de la conserva, deoarece fierb mai repede.

Pasi

1
Gata

Taiati ceapa si usturoiul marunt, scoateti semintele din ardeii iuti si taiati-i si pe acestia marunt.

2
Gata

Puneti o oala mai mare pe aragaz, la foc mediu, adaugati uleiul si cand s-a incins caliti cepa, usturoiul si ardeii. Adaugati 1 lingura de sare. Dati la foc mic si amestecati incontinuu, avand grija sa nu se arda.

3
Gata

Puneti carnea tocata in oala si amestecati cu celelalte ingrediente, pana cand se rumeneste

4
Gata

Desfaceti conservele de fasole, rosii si porumb, goliti jumatate din lichid si rasturnati-le in oala cu ceapa. Adaugati apoi soia si sucul de rosii. Puneti, dupa gust, piper si paprika dulce si paprika iute. Daca consistenta vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa.

5
Gata

Aduceti la punctul de fierbere si dati focul la mic, fierband cu capacul pe oala, timp de 10-15 minute. Din cand in cand amestecati, ca sa nu se prinda. Cu 2-3 minute inainte de a lua de pe foc adaugati oregano.

Mihai Preda

anterior
Ciorba cu perisoare
urmator
Sos salsa pentru Nachos
anterior
Ciorba cu perisoare
urmator
Sos salsa pentru Nachos

Adauga comentariu