0 0
Ciorba cu perisoare

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
Perisoare
300g Carne de vita tocata
1 Morcov
1 Ceapa
1 jumatate Cana orez
1 Ou
1-2 linguri Faina
Sare
Piper
Patrunjel
Ciorba
2 Morcovi
3-4 Cartofi
1 Pastarnac mic
1 Telina mica
1 Ardei
3-4 Rosii
Sare
Piper
Patrunjel

Ciorba cu perisoare

  • 60 minute
  • Persoane 8
  • Medie

Ingrediente

  • Perisoare

  • Ciorba

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Poti sa-i dai orice mioriticului: pana nu inmoaie lingura in zeama lui fierbinte, groasa si acra, nu simte ca traieste.

(Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”)

Pasi

1
Gata

Se toaca carnea si ceapa marunt si se da morcovul pe razatoare. Intr-un castron incapator se pun toate ingredientele alaturi de ou, orez, sare, piper si patrunjel si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se fac persisoare de 1,5-2 cm diametru

2
Gata

Se pune o oala cu 1,5litri pe aragaz, la foc mic

3
Gata

Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se toaca la robot, marunt si se pun in apa la fiert.

4
Gata

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete de 1 cm. Se pun apoi in oala.

5
Gata

Adaugati perisoarele si mai lasati la fiert cam 15-20 minute pana cand se fierbe orezul.

Mihai Preda

anterior
Saramura de crap
urmator
Chili con carne
anterior
Saramura de crap
urmator
Chili con carne

Adauga comentariu