0 0
Ciorba de pui a la grec

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

500g Pui
1 buc Morcov
1 buc Ceapa
50 g Mazare
2 buc Ardei
2 linguri Smantana
1 ceasca Orez
2 Galbenusuri
Sare, piper
Ulei

Ciorba de pui a la grec

  • 90 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

“A la grec” – o ciorba populara in Romania, care se poate face cu orice fel de carne, dar care are ceva al ei, ceva mediteranean.

De unde vine denumirea asta de “a la grec”? Am cautat pe net, eu insumi fiind nedumerit. Si am aflat ca grecii au o ciorba facuta cu ou si lamaie care se numeste Avgolemono, adica avgo=ou, lemono=lamaie si care, de fapt, e la baza o reteta evreiasca, evreii folosind otet in loc de lamaie.

In reteta de mai jos am folosit mazare, desi ea nu apare in retetele “clasice”. Insa am mancat ciorba de “carne” a la grec la mai multe restaurante si am constatat ca daca are niste mazare sau fasole verde in compozitie este mult mai gustoasa.

Pana la urma e… “de gustibus”. Va plac sau nu ingredientele, decideti daca le folositi sau nu.

Iata reteta!

Pasi

1
Gata

Curatati legumele, spalati-le si taiati-le cubulete. Spalati orezul bine.

2
Gata

Puneti putin ulei in oala in care faceti ciorba si adaugati ceapa, morcovul, ardeiul taiate cubulete mici. Caliti-le la foc mic.

3
Gata

Adaugati carnea de pui taiata marunt, caliti-o putin si apoi puneti apa. Daca puiul este fad (cum este cel din comert) adaugati 1 litru de supa de pui. Daca folositi pui de tara, gras, nu e nevoie de supa, puneti doar mai multa apa.

4
Gata

Dati la foc mic pana cand legumele sunt fierte. Adaugati orezul si mai fierbeti 15 minute.

5
Gata

Cand legumele si carnea sunt fierte puneti mazarea si mai fierbeti 5 minute. Apoi adaugati patrunjel sau marar, dupa gust. Opriti focul la aragaz.

6
Gata

Intr-un vas separat puneti 2 galbenusuri de oua, 1 lingura de smantana si putina zeama de la o lamaie. Adaugati un polonic din zeama de ciorba, amestecati sa se omogenizeze si apoi turnati totul in oala de ciorba, amestecand usor.

7
Gata

In 5-10 minute ciorba e gata

Mihai Preda

rosii borcan
anterior
Rosii la borcan
urmator
Supa crema de conopida
rosii borcan
anterior
Rosii la borcan
urmator
Supa crema de conopida

Adauga comentariu