0 0
Ciuperci cu usturoi la cuptor

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
500g Ciuperci
6-8 Catei de usturoi
50g Unt
1-2 linguri Ulei de masline
1 lingura Otet balsamic
1 Fir de usturoi verde
Sare

Ciuperci cu usturoi la cuptor

  • 30 minute
  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Cu ciupercile nu trebuie sa fi prea inventiv cand le gatesti. Insa trebuie sa ai in minte doua lucruri:

  • ustoroiul si uleiul de masline merg de minune cu ciupercile
  • atunci cand adaugi sare peste ciuperci, acestea vor lasa zeama.

Ciupercile au o valoare nutritiva ridicata, continand proteina vegetala, foarte multe vitamine si aminoacizi, pe de o parte, in acelasi timp fiind sarace in glucide si grasimi.

Pasi

1
Gata

Spalati bine ciupercile si inlaturati mizeria de pe ele.

2
Gata

Incalziti cuptorul la 180 grade (mediu)

3
Gata

Curatati cateii de usturoi de coaja si dati-i pe razatoare. Puneti-i apoi intr-un bol, adaugati sarea, uleiul de masline si otetul balsamic.

4
Gata

Adaugati ciupercile in bol si amestecati bine. Puneti-le apoi intr-o tava, adaugati unt si dati la cuptor timp de 15-20 de minute.

5
Gata

Cand ciupercile sunt facute scoteti-le intr-un bol. Taiati marunt firul de usturoi verde si presarati-l peste ciuperci. Serviti asa cum sunt sau ca garnitura la preparate din carne.

ciorba-de-curcan
anterior
Ciorba de curcan
biban de mare in sare
urmator
Biban de mare in sare la cuptor
ciorba-de-curcan
anterior
Ciorba de curcan
biban de mare in sare
urmator
Biban de mare in sare la cuptor

Adauga comentariu