0 0
Clatite cu branza si stafide

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
500ml Lapte
4 Oua
3-400g Faina
100ml Smantana
300g Branza dulce
100g Stafide
Ulei
1 lingurita Sare
2 linguri Zahar
1 plic Zahar vaniliniat
1 plic Praf de copt
1 lingurita Scrotisoara

Clatite cu branza si stafide

  • 60 minute
  • Persoane 10
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Foarta multa lume le numeste “brasovene”, dar nu prea au nicio legatura cu clatitele brasovene care sunt un fel de suberek local, umplute cu o tacatura de carne, ceapa, ardei si diverse mirodenii. Mai degraba seamana cu o mancare din zona Moldovei, aducand destul de mult cu celebrele poale-in-brau.

Pasi

1
Gata

Se pun stafidele intr-un castron si se acopera cu apa calduta. Astfel, pana sunt gata clatitele si celelalte ingrediente, se vor inmuia.

2
Gata

Se sparg ouale intr-un bol incapator si se amesteca cu sarea, zaharul vanilinat, zaharul, praful de copt si scortisoara.

3
Gata

Se face pasta de clatite, amestecand oualele batute pe rand, putin cate putin, cu lapte si faina. Se incinge apoi o tigaie plata pe foc, se toarna o lingurita de ulei si se fac clatitele, punand cu un polonic compozitia in tigaie, intorcand pe o parte si alta.

4
Gata

Intr-un alt castron se amesteca branza cu smantana si cu stafidele. Se adauga apoi 2-3 linguri de zahar, dupa gust.

5
Gata

Cand clatitele sunt gata, se umplu pe rand cu o lingura buna de compozitie de branza cu stafide si se impaturesc. Se unge o tava cu unt si se pun clatitele impaturite la cuptor, la 180grade timp de 15 minute.

6
Gata

Se serversc cu smantana si dulceata.

Mihai Preda

anterior
Gomboti cu prune
urmator
Omleta simpla
anterior
Gomboti cu prune
urmator
Omleta simpla

Adauga comentariu