Cus Cus cu legume

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300g Cus cus
Apa
2 Morcovi
1 Ceapa
2 Ardei
4-5 Ciuperci
Sare
Mirodenii

Cus Cus cu legume

  • 30 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Cus cus (sau couscous, de la kuskus in limba araba) sunt de fapt niste “paste” mici si rotunde facute din grau dur foarte folosite in bucatariile tarilor din nordul Africii dar si in Peninsula Arbica. Studiile dau credit berberilor ca fiind primii preparatori ai cus cus-ului (seksu) inca din secolul 2 i.e.n.

Original cus cus-ul era preparat din mei. Faina obtinuta din macinarea meiului sau a graului dur se amesteca cu apa obtinand un aluat care se ruleaza subtire si se separa in bilute mici, trecute apoi printr-o sita. Granulele care sunt prea mici si trec prin gaurile sitei se combina din nou cu aluatul iar procesul se repeta.

Cus cus-ul se poate servi simplu, doar cu apa si sare, dar si combinat cu diverse alte ingrediente (de exemplu unt) si legume. Serveste de obicei ca garnitura la mancarurile cu carne si sosuri.

Steps

1
Done

Se spala legumele si se curata de coaja (ceapa si morcovii). Se scot semintele de ardei iar ciupercile se spala bine de tot.

2
Done

Se toaca toate legumele cubulete potrivite.

3
Done

Intr-un castron incapator se pune cus cus-ul si se amesteca cu 1 lingurita de sare.

4
Done

Se fierbe apa si se adauga peste cus cus astfel incat nivelul apei sa fie cam de un deget si jumatate peste nivelul cus cus-ului. Se acopera castronul cu o farfurie.

5
Done

Se calesc legumele in putin ulei de masline intr-un wok pe aragaz si se amesteca cu sare si mirodenii.

6
Done

Dupa 10 minute cus cus-ul ar trebui sa fie gata (adica sa fi absorbit toata apa). Se adauga o lingura buna de unt si se amesteca totul cat este cald. Se pun apoi si legumele din wok si se amesteca totul.

mihpre

macrou in sos de rosii
previous
Macrou in sos de rosii la cuptor
pulpe de pui
next
Pulpe de pui la Dry Cooker
macrou in sos de rosii
previous
Macrou in sos de rosii la cuptor
pulpe de pui
next
Pulpe de pui la Dry Cooker

Add Your Comment