0 0
Floricele de porumb (popcorn)

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 pungulita Floricele de porumb
Ulei
Sare

Floricele de porumb (popcorn)

  • 15 minute
  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Bunica avea in gradina pe langa porumbul pentru malai si animale, porumb pentru floricele. Spre deosebire de cel obisnuit, boabele porumbului de floricele sunt tepoase la varf, dept pentru care atunci cand le curatam de pe drug trebuia sa fiu atent pentru ca ma puteam zgaria. Iarna, cand stateam cu totii in casa mama ne pregatea cate un castron mare de floricele.

Acum se gaseste in magazine, la plicuri, de la diversi producatori. Prefer sa fac eu floricelele pentru ca cele din comert pentru cuptorul cu microunde au cam multa sare si chimicale (arome).

Pasi

1
Gata

Incingeti o tigaie inalta sau o oala pe aragaz.

2
Gata

Adaugati cateva boabe de porumb, astfel incat tot fundul tigaii sa fie acoperit. Lasati putin sa se incinga boabele dupa care adaugati 1 lingura de ulei (nu prea mult, altfel devin lipicioase).

3
Gata

Puneti capacul la oala si asteptati. In scurt timp boabele vor incepe sa sara, sa se desfaca. Aveti grija sa nu le lasati prea mult altfel se vor arde. Cand au sarit toate luati de pe foc si puneti intr-un bol de sticla. Adaugati sare dupa gust.

Mihai Preda

anterior
Friptura de vita la cuptor
urmator
Cascaval pane
anterior
Friptura de vita la cuptor
urmator
Cascaval pane

Adauga comentariu