Gem de prune cu samburi de nuca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 kg Prune
1-1,5 kg Zahar
1 Lamaie
500g Samburi de nuca

Gem de prune cu samburi de nuca

  • 240 minute
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Sunt convins ca to?i a?i mâncat a?a ceva. Unii de la bunici, al?ii de la p?rin?i sau din alte surse. Mie îmi facea bunica ?i era atât de buuun… Ba chiar m? certam cu sora mea pe sâmburii de nuc?.

Steps

1
Done

Se spal? prunele ?i se scot sâmburii. Pentru prune pute?i alege orice soi dori?i. Eu unul cump?r (deocamdat?, pâna se fac ?i la mine în gr?din?) din cele mai mari (cum ar fi Tuleu sau brum?rii). Se dau prin ma?ina de tocat ?i se pun la foc.

2
Done

În mod normal se pun dou? kilograme de zah?r la 5 kg de prune. Dar ies prea dulci. A?a c? v? recomand s? vede?i mai întâi cât de dulci sunt prunele ?i apoi s? judeca?i cam cât zah?r s? pune?i. De obicei 1 Kg de zah?r la 3-4 kg de prune este suficient. Depinde de gust, pân? la urm?.

3
Done

A?adar, pune?i prunele date prin ma?ina de tocat pe foc, ad?uga?i zah?rul ?i apoi zeama de l?maie. Se fierbe totul la foc mic cam 2 ore ?i jum?tate, amestecând din când în când, s? nu se prind? de oal?. Ad?uga?i apoi sâmburii de nuc? si mai l?sa?i la foc cam 30 de minute.

4
Done

Timpii de fierbere sunt relativi. V? orienta?i mai mult dup? culoarea care o cap?t? compozi?ia ?i grosime. De obicei iese o culoare maro-ro?cat? (dac? e spre negru înseamn? c? a?i fiert prea mult).

5
Done

Borcanele: le sp?la?i bine de tot ?i le steriliza?i cam 1 minut în cuptorul cu microunde sau în cuptorul de la aragaz, încins.

6
Done

Umple?i borcanele cu gem, strânge?i bine capacele s? nu r?sufle. L?sa?i s? se r?ceasc? încet într-o l?di?? acoperit? cu o p?tura. Pune?i etichete ?i aranja?i frumos în c?mar?.

mihpre

previous
Cheesecake (by Ingrid)
next
Placinta cu dovleac
previous
Cheesecake (by Ingrid)
next
Placinta cu dovleac

Add Your Comment