Gogosari in otet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

5 kilograme Gogosari
2 litri Otet
Apa
Zahar
Sare
Piper
Boabe mustar
Foi de de dafin

Gogosari in otet

  • 50 minute
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Reteta aceasta o am de la verisoara mea, Lili. Ca orice reteta de conserve este foarte usor de facut, dar tehnica face totul 🙂

Fata de varianta clasica in care se combina otetul cu apa, sarea zaharul si toate celelalte de la inceput si apoi se fierb putin, in varianta aceasta se pun una peste alta in borcan dupa care se fierb borcanele in bain-marie.

Steps

1
Done

Spalati bine gogosarii si curatati-i de seminte. Taiati-i apoi in sferturi sau bucati mai mici (dupa plac).

2
Done

Spalati borcanele bine de tot si lasati-le sa se scurga.

3
Done

Borcanele de 800 au un un fel de ornament/banda sus si jos. Puneti otet in borcan pana la nivelul ornamentului. Adaugati 1 lingura de sare rasa si 2 linguri de zahar rase. Puneti boabe de piper si mustar.

4
Done

Adaugati bucatile de gogosari si asezati-le frumos. Nu e nevoie sa le presati prea tare.

5
Done

Cand borcanul este plin cu ardei mai puneti cateva boabe de piper si de mustar si o frunza de dafin. Turnati apa rece pana cand se umple borcanul.

6
Done

Dati drumul la cuptor la 180 grade (potrivit). In tava de tabla asezati borcanele si apoi cu un ibric turnati apa in tava pana aproape de nivelul de sus al tavii. Lasati la cuptor 30 de minute (practic procedeul inlocuieste bain-marie-ul).

7
Done

Opriti cuptorul si lasati sa se raceasca cateva ore. Verificati daca capacele "s-au tras". Cele care nu sunt "trase" (vidate) se scot, se schimba capacul si se pun iar la bain-marie.

8
Done

Etichetati borcanele si puneti-le frumos in camara.

mihpre

castraveti in otet
previous
Castraveti in otet
ardei iuti in otet
next
Ardei iuti in otet
castraveti in otet
previous
Castraveti in otet
ardei iuti in otet
next
Ardei iuti in otet

Add Your Comment