Gomboti cu prune

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600g Cartofi
150g Faina
150g Zahar
1 Ou
Sare
Ulei
Pesmet
Scortisoara

Gomboti cu prune

  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Gomboti cu prune sau Galuste cu prune, reprezinta acelasi lucru: o reteta traditionala din Ardeal de ”szilvas gombocz” (maghiara), adica un aluat din cartofi, facut galusca si umplut cu pruna, fiert si dat prin pesmet.

Steps

1
Done

Se curata cartofii de coaja si se fierb bine cu putina sare. Se zdrobesc apoi piure si se framanta cu oul si faina, adaugand daca mai e nevoie putina apa pana cand se obtine un aluat destul de legat si lipicios.

Unii prefera sa fiarba cartofii direct in coaja si apoi sa ii curete si zdrobeasca.

2
Done

Scoateti samburii de la pruna si puneti peste ele zahar si putina scortisoara.

3
Done

Din aluat faceti niste discuri, puneti prune in mijlocul lor si apoi inveliti, astfel incat sa iasa o bila de aluat.

4
Done

Puneti apa la fiert intr-o cratita incapatoare si apoi puneti galustele in apa. Apa nu trebuie sa clocoteasca, altfel se faramiteaza galustele. Dupa 5-7 minute galustele se ridica la suprafata. Cat fierb aveti grija sa nu se lipeasca una de alta sau de fundul cratitei.

5
Done

Amestecati pesmet cu zahar si prajiti-l putin intr-o tigaie. Dati galustele prin pesmet si puneti in farfurii, la servit.

mihpre

previous
Legume gratinate
next
Clatite cu branza si stafide
previous
Legume gratinate
next
Clatite cu branza si stafide

Add Your Comment