0 0
Gomboti cu prune

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
600g Cartofi
150g Faina
150g Zahar
1 Ou
Sare
Ulei
Pesmet
Scortisoara

Gomboti cu prune

  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Gomboti cu prune sau Galuste cu prune, reprezinta acelasi lucru: o reteta traditionala din Ardeal de ”szilvas gombocz” (maghiara), adica un aluat din cartofi, facut galusca si umplut cu pruna, fiert si dat prin pesmet.

Pasi

1
Gata

Se curata cartofii de coaja si se fierb bine cu putina sare. Se zdrobesc apoi piure si se framanta cu oul si faina, adaugand daca mai e nevoie putina apa pana cand se obtine un aluat destul de legat si lipicios.

Unii prefera sa fiarba cartofii direct in coaja si apoi sa ii curete si zdrobeasca.

2
Gata

Scoateti samburii de la pruna si puneti peste ele zahar si putina scortisoara.

3
Gata

Din aluat faceti niste discuri, puneti prune in mijlocul lor si apoi inveliti, astfel incat sa iasa o bila de aluat.

4
Gata

Puneti apa la fiert intr-o cratita incapatoare si apoi puneti galustele in apa. Apa nu trebuie sa clocoteasca, altfel se faramiteaza galustele. Dupa 5-7 minute galustele se ridica la suprafata. Cat fierb aveti grija sa nu se lipeasca una de alta sau de fundul cratitei.

5
Gata

Amestecati pesmet cu zahar si prajiti-l putin intr-o tigaie. Dati galustele prin pesmet si puneti in farfurii, la servit.

anterior
Legume gratinate
urmator
Clatite cu branza si stafide
anterior
Legume gratinate
urmator
Clatite cu branza si stafide

Adauga comentariu