0 0
Gulas de vita

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

700g Carne de vita cubulete
2 Cepe
3-4 Catei de usturoi
2 Morcovi
1 Pastarnac
2 Rosii
2 Ardei gras sau capia
1 Ardei iute
4-5 Cartofi
1 lingurita Boia ardei dulce
1 lingurita Boia ardei iute
1 lingurita Chimen
Sare
Piper
Untura sau ulei

Gulas de vita

  • 120 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Reteta de gulas am luat-o de pe un site unguresc si am tradus-o apoi cu Google Translate.

Pasi

1
Gata

Pregatire legume

Se spala legumele. Cartofii, morcovii, pastarnacul se curata de coaja si se taie cuburi: cartofii mai mari, pastarnacul si morcovii mai mici Ardeii se curata de seminte si se taie si ei tot cubulete. La fel si rosiile. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul

2
Gata

Intr-o oala (de preferat de fonta) incingeti uleiul si untura si caliti ceapa pana devine aurie. Adaugati apoi carnea de vita si lasati la foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda. Dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugati boiaua. Puneti usturoiul taiat felii sau dat pe razatoare, chimen, sare, piper, frunza de dafin si adaugati apa fiarta pana ce toate ingredientele sunt acoperite. Lasati la foc mic.

3
Gata

Cand carnea este facuta pe jumatate (cam dupa 1 ora) adaugati morcovii, pastarnacul, frunzele de telina si cartofii. Mai puneti apa daca mai este necesar. Lasati sa fiarba la foc mic.

4
Gata

Cand totul este aproape gata adaugati rosiile si ardeiul. Ar fi bine ca înainte sa verificati daca ardeiul verde este iute. Daca da, nu mai folosti pe cel mic. Daca nu, ardeiul iute îl taiati marunt (înlaturati mai întai nervurile si semintele). Lasati sa fiarba înca cateva minute. Daca vreti ca continutul sa devina mai gros, dati la o parte capacul de la oala cat mai fierbe.

Mihai Preda

anterior
Nachos
urmator
Friptura de miel la cuptor
anterior
Nachos
urmator
Friptura de miel la cuptor

One Comment Ascunde comentarii

Adauga comentariu