Gulas de vita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

700g Carne de vita cubulete
2 Cepe
3-4 Catei de usturoi
2 Morcovi
1 Pastarnac
2 Rosii
2 Ardei gras sau capia
1 Ardei iute
4-5 Cartofi
1 lingurita Boia ardei dulce
1 lingurita Boia ardei iute
1 lingurita Chimen
Sare
Piper
Untura sau ulei

Gulas de vita

  • 120 minute
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Reteta de gulas am luat-o de pe un site unguresc si am tradus-o apoi cu Google Translate.

Steps

1
Done

Pregatire legume

Se spala legumele. Cartofii, morcovii, pastarnacul se curata de coaja si se taie cuburi: cartofii mai mari, pastarnacul si morcovii mai mici Ardeii se curata de seminte si se taie si ei tot cubulete. La fel si rosiile. Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul

2
Done

Intr-o oala (de preferat de fonta) incingeti uleiul si untura si caliti ceapa pana devine aurie. Adaugati apoi carnea de vita si lasati la foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda. Dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugati boiaua. Puneti usturoiul taiat felii sau dat pe razatoare, chimen, sare, piper, frunza de dafin si adaugati apa fiarta pana ce toate ingredientele sunt acoperite. Lasati la foc mic.

3
Done

Cand carnea este facuta pe jumatate (cam dupa 1 ora) adaugati morcovii, pastarnacul, frunzele de telina si cartofii. Mai puneti apa daca mai este necesar. Lasati sa fiarba la foc mic.

4
Done

Cand totul este aproape gata adaugati rosiile si ardeiul. Ar fi bine ca înainte sa verificati daca ardeiul verde este iute. Daca da, nu mai folosti pe cel mic. Daca nu, ardeiul iute îl taiati marunt (înlaturati mai întai nervurile si semintele). Lasati sa fiarba înca cateva minute. Daca vreti ca continutul sa devina mai gros, dati la o parte capacul de la oala cat mai fierbe.

mihpre

previous
Nachos
next
Friptura de miel la cuptor
previous
Nachos
next
Friptura de miel la cuptor

One Comment Hide Comments

Add Your Comment