Lasagna vegetala

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 legaturi Loboda
4 buc Morcovi
1 legatura Ceapa verde
2 buc Ceapa uscata
1 buc Ardei
Sos bechamel
Foi lasagna
100ml Sos rosii
Ulei
Sare
Piper

Lasagna vegetala

  • 90 minute
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Lasagna vegetala este o alternativa destul de buna la cea cu carne. Poate nu are acelasi gust insa este la fel de gustoasa :).

Se poate face cu orice fel de vegetale cum ar fi spanacul si loboda care se pot combina cu ciupercile, morcovii, ardeii si vinetele.

Reteta aceasta am facut-o intr-o zi in care aveam multa loboda in frigider si nu mai aveam chef de clasica ciorba de loboda. Asa ca, in loc de spanac am folosit loboda. Si a iesit buna.

Steps

1
Done

Curatati si spalati bine legumele si verdeturile.

2
Done

Tocati ceapa marunt si puneti-o intr-o oala pe foc, in care ati pus putin ulei. Caliti pana cand se inmoaie ceapa.

3
Done

Curatati morcovii si tocati-i marunt. Adaugati-i in oala, langa ceapa. Procedati la fel si cu ardeiul.

4
Done

Puneti pe foc o alta oala, cu apa si sare. Cand clocoteste adaugati foile de loboda, spalate bine inainte.

5
Done

Lasati foile de loboda sa fiarba 5 minute dupa care scoteti-le si lasati-le pe un tocator sa se raceasca putin. Tocati-le apoi marunt si adaugati-le in oala cu ceapa, morcovii si ardeii.

6
Done

Caliti timp de 5-10 minute, adaugand eventual putina apa, daca e nevoie. Puneti apoi sosul de rosii si sare si piper, dupa gust. Cand este gata (cam dupa 15-20 minute) dati deoparte.

7
Done

Faceti un sos bechamel. Se topeste untul si adauga sarea. Se adauga faina si apoi, treptat, laptele. Se amesteca incontinuu pana la obtinerea unei compozitii cremoase.

8
Done

Incingeti cuptorul la 200 de grade.

9
Done

Intr-o tava incapatoare puneti putin sos bechamel si intindeti-l uniform. Puneti apoi 1-2 polonice de compozitie de legume si intindeti-o si pe aceasta uniform. Adaugati apoi deasupra foi de lasagna, acoperind "ca o patura" compozitia. Repetati pasii (bechamel, legume, lasagna) pana cand terminati toata compozitia. La final radeti cascaval sau parmezan deasupra si dati la cuptor.

10
Done

Dupa 30-40 de minute verificati daca este coapta. Daca nu, mai lasati pana se face bine.

mihpre

prajitura cu visine
previous
Prajitura cu visine
friganele
next
Friganele
prajitura cu visine
previous
Prajitura cu visine
friganele
next
Friganele

Add Your Comment