0 0
Legume gratinate

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
Conopida
Broccoli
Cartofi
Morcovi
3 Oua
300g Branza dulce
150mg Smantana
Cascaval ras
Ulei
Sare
Piper

Legume gratinate

  • 40 minute
  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Legumele gratinate reprezinta un preparat care poate fi servit atat ca si garnitura la carne si peste, dar si individual. Pot fi folosite aproape orice legume, insa de obicei pun broccoli, conopida, cartofi si morcovi, legume care odata fierte au o textura care se combina bine cu oul si branza.

Pasi

1
Gata

Cartofii se curata de coaja, la fel si morcovii si se spala. Se taie cubulete si se pun intr-un vas cu apa si sare, la fiert, pana se inmoaie.

2
Gata

Se spala brocolli si conopida si se rup in bucatele potrivite. Fierbeti apa cu sare intr-o vas si puneti apoi brocolli si conopida in apa clocotita timp de 5 minute.

3
Gata

Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Bateti bine galbenusurile si amestecati-le cu sare si cu branza dulce si smantana.

4
Gata

Scugeti legumele de apa si puneti-le peste oua, branza si smantana. Amestecati incet cu o lingura, avand grija sa nu sfaramati legumele prea tare.

5
Gata

Cu un mixer frecati albusurile pana se obtine o spuma. Puneti apoi albusurile peste celelalte ingrediente amestecand din nou incet pentru ca spuma sa isi pastreze cat de cat textura.

6
Gata

Ungeti o tava sau un vas de ceramica sau sticla cu unt. Puneti ingredientele in vas si dati la cuptor la 180 grade timp de 20 de minute. Scoateti vasul, puneti deasupra cascavalul ras si dati apoi la cuptor timp de 5 minute, sa se rumeneasca.

Mihai Preda

anterior
Bruschetta cu prosciutto si rosii
urmator
Gomboti cu prune
anterior
Bruschetta cu prosciutto si rosii
urmator
Gomboti cu prune

Adauga comentariu