0 0
Mancare de mazare cu carnati

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
800g Mazare
3 Cepe mari
500g Carnati
100ml Sos de rosii
1 legatura Marar sau Patrunjel
Ulei
Apa
Sare
Piper

Mancare de mazare cu carnati

  • 60 minute
  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Mancarea de mazare poate fi facuta atat cu carne cat si fara. Eu prefer carnatii sau carnea de porc deoarece dau o savoare speciala mancarii, dar se poate face si cu carne de pui sau vita. Important este sa preparati carnea destul de bine, ca sa fie moale (carnea de vita, de exemplu, trebuie fiarta mai mult timp).

Ca o curiozitate, mazarea este originara din Asia Mica si Centrala. Ea a fost “importata” in Romania abia in secolul al 17-lea.

Pasi

1
Gata

Curatati cepele si tocati-le marunt. Puteti folosi orice fel ce ceapa (alba, rosie, verde).

2
Gata

Taiati carnatii rondele.

3
Gata

Puneti o oala incapatoare pe aragaz, la foc potrivit. Adaugati ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa.

4
Gata

Adaugati carnatii si prajiti-i putin. Aveti grija sa nu se arda.

5
Gata

Daca folositi altfel de carne decat carnati, adaugati apa cat sa acopere ingredientele si fierbeti la foc mic pana cand carnea este fiarta. Mai adaugati apa daca e nevoie.

6
Gata

Puteti folosi mazare la borcan (2 borcane) sau inghetata (2 pungi de cate 400g). Mazarea de la borcan fierbe putin mai greu decat cea congelata.

7
Gata

Adaugati mazarea in oala cu carne si ceapa si puneti apoi apa cat sa acopere ingredientele. Dupa 5-10 minute (pentru mazare congelata) sau 15-20 de minute (pentru mazare de la borcan) adaugati sosul de rosii si mai fierbeti 5 minute.

8
Gata

Puneti sare si piper dupa gust. Tocati partunjelul sau mararul marunt si puneti-l in oala.

mihpre

Scrumbii la gratar
anterior
Scrumbii la gratar
socata reteta
urmator
Socata
Scrumbii la gratar
anterior
Scrumbii la gratar
socata reteta
urmator
Socata

Adauga comentariu