1 0
Marmelada de gutui, mere si pere

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

2kg Gutui
2kg Mere
1kg Pere
1kg Zahar
Apa

Marmelada de gutui, mere si pere

  • 180 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Din punct de vedere istoric marmelada a fost preparata din gutui. Cea mai veche reteta apare intr-o carte de bucate de pe vremea romanilor, a lui Apicius, care descrie modul de conservare a gutuilor in miere. Cuvantul englezesc “marmelade” provine din portughezul “marmelada”, insemnand “prepararea gutuilor”.

Pasi

1
Gata

Se spala bine toate fructele, se curata de samburi si se toaca bucati de 1-2 cm.

2
Gata

Intr-o oala incapatoare puneti toate fructele la fiert in apa cam cat sa le acopere. Fierbeti pana cand gutuile se inmoaie bine. Cu un blender zdrobiti fructele pana cand se obtine o pasta mai groasa. Adaugati zaharul si zeama de la 1 lamaie. Fierbeti apoi in continuare, la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de oala, pana cand obtineti consistenta groasa dorita.

3
Gata

Sterilizati cateva borcane si puneti marmelada in ele. Pastrati in camara, la rece.

Mihai Preda

anterior
Hamburger
urmator
Pui Tikka Masala
anterior
Hamburger
urmator
Pui Tikka Masala

Adauga comentariu