0 0
Musaca de cartofi si vinete

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 kg Cartofi
2 Vinete
2 Cepe
100 ml Sos de rosii
100 ml Vin rosu
500 g Carne tocata
Sos Bechamel
Sare
Piper
Ulei
Mirodenii

Musaca de cartofi si vinete

  • 90
  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

In Grecia am mancat cea ma buna Musaca (sau Moussaka) de pana acum. Bine, aproape tot ce am mancat acolo a fost excelent, dar musacaua a fost ceva deosebit. Cu totul diferit de ce eram eu obisnuit de mic si asta datorita vinetelor care au un gust excelent.

Pasi

1
Gata

Se spala legumele. Vinetele se taie apoi rondele subtiri, dupa ce li se inlatura capetele si se prajesc putin intr-o tigaie unsa cu ulei. Cartofii se taie si ei rondele si se pun la fiert cu sare.

2
Gata

Ceapa se taie marunt, impreuna cu capetele de la vinete si se prajesc intr-o oala, impreuna cu carnea tocata. Se adauga scortisoara (cam o lingurita rasa). Eu am pus putin mai multa si a iesit prea parfumata. Cand sunt gata se adauga sos de rosii si un pahar de vin rosu si se mai lasa cam 5 minute. Se sareaza si pipereaza dupa gust

3
Gata

Se prepara un sos Bechamel, astfel: se topeste untul intr-o cratita, se adauga apoi o lingura faina si se pune lapte, putin cate putin, cand se ingroasa, amestecand continuu.

4
Gata

Intr-o oala ceramica (sau o tava de teflon) se pune un strat de carne, apoi unul de rondele de vinete, apoi iar carne, apoi cartofi si asa mai departe, pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.

5
Gata

Se toarna apoi sosul bechamel si se rade niste parmezan sau cascaval si apoi se da la cuptor.

6
Gata

Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade. Timpul de coacere este cam 25-30 de minute.

Mihai Preda

anterior
Ghiveci cu legume
urmator
Tocanita de pui cu praz si ciuperci
anterior
Ghiveci cu legume
urmator
Tocanita de pui cu praz si ciuperci

Adauga comentariu