Musaca de cartofi si vinete

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Cartofi
2 Vinete
2 Cepe
100 ml Sos de rosii
100 ml Vin rosu
500 g Carne tocata
Sos Bechamel
Sare
Piper
Ulei
Mirodenii

Musaca de cartofi si vinete

  • 90
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

In Grecia am mancat cea ma buna Musaca (sau Moussaka) de pana acum. Bine, aproape tot ce am mancat acolo a fost excelent, dar musacaua a fost ceva deosebit. Cu totul diferit de ce eram eu obisnuit de mic si asta datorita vinetelor care au un gust excelent.

Steps

1
Done

Se spala legumele. Vinetele se taie apoi rondele subtiri, dupa ce li se inlatura capetele si se prajesc putin intr-o tigaie unsa cu ulei. Cartofii se taie si ei rondele si se pun la fiert cu sare.

2
Done

Ceapa se taie marunt, impreuna cu capetele de la vinete si se prajesc intr-o oala, impreuna cu carnea tocata. Se adauga scortisoara (cam o lingurita rasa). Eu am pus putin mai multa si a iesit prea parfumata. Cand sunt gata se adauga sos de rosii si un pahar de vin rosu si se mai lasa cam 5 minute. Se sareaza si pipereaza dupa gust

3
Done

Se prepara un sos Bechamel, astfel: se topeste untul intr-o cratita, se adauga apoi o lingura faina si se pune lapte, putin cate putin, cand se ingroasa, amestecand continuu.

4
Done

Intr-o oala ceramica (sau o tava de teflon) se pune un strat de carne, apoi unul de rondele de vinete, apoi iar carne, apoi cartofi si asa mai departe, pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.

5
Done

Se toarna apoi sosul bechamel si se rade niste parmezan sau cascaval si apoi se da la cuptor.

6
Done

Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade. Timpul de coacere este cam 25-30 de minute.

mihpre

previous
Ghiveci cu legume
next
Tocanita de pui cu praz si ciuperci
previous
Ghiveci cu legume
next
Tocanita de pui cu praz si ciuperci

Add Your Comment