0 0
Orez cu legume

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
1 cana Orez
1 Ardei
2 Morcovi
100g Fasole verde
100g Porumb boabe
Ulei de masline
Sare
Piper
Diverse mirodenii (dupa gust)

Orez cu legume

  • 30 minute
  • Persoane 6
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Este o garnitura usor de facut, care merge combinata cu orice fel de friptura de peste, pasare, vita sau porc. Eu prefer orezul asiatic, lunguiet celui rotund sau oval, deoarece daca se fierbe conform instructiunilor de pe pachet, boabele nu sunt lipicioase. Pe langa legumele de mai jos, puteti folosi ardei iute, mazare, conopida, ciuperci. Toate legumele trebuie taiate marunt.

Pasi

1
Gata

Orezul se spala bine si se pune intr-o oala cu apa, la foc mic, timp de 20 de minute sau conform instructiunilor de pe pachet. Cand este gata (trebuie sa fie inca putin tare) se scurge apa.

2
Gata

Se curata morcovul si ardeiul si se taie cubulete. La fel si fasolea verde. Ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt. Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok) si se calesc legumele timp de 5 minute.

Eu am folosit legume de la congelator, tocate de mine si puse in pungi separate, pentru iarna.

3
Gata

Cand legumele sunt gata se adauga orezul si se mai calesc alte 5 minute. Puneti apoi sare, piper si alte mirodenii (eu am pus cucurma), dupa gust.

Mihai Preda

anterior
Sos salsa pentru Nachos
urmator
Paste a la Carbonara (by Mami)
anterior
Sos salsa pentru Nachos
urmator
Paste a la Carbonara (by Mami)

Adauga comentariu