0 0
Ostropel de pui

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
500g-1kg Pui (pulpe, ciocanele, piept)
21 Cepe mari
1 Ardei
500ml Sos de rosii sau 400g rosii cuburi
2 capatani Usturoi
50 ml Vin rosu
Sare
Piper
Ulei
Mirodenii

Ostropel de pui

  • 60 minute
  • Persoane 6
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

… cu mamaliguta. Ce poate fi mai delicios? De cand ma stiu am avut impresia ca mancarea aceasta este una olteneasca. Nu de alta dar se facea destul de des in zona mea natala. Insa nu stiu daca este “specifica” unei zone anume din Romania. Doar daca se pune praz in loc de ceapa, atunci as putea zice ca e mai spre Oltenia 🙂

Pasi

1
Gata

Se taie puiul buc??i ?i se pr?je?te în recipientul în care se face toat? mâncarea. Eu folosesc un tuci de font?, cu capac. Dup? ce s-a rumenit, se adaug? sare ?i vin ?i se mai las? pu?in la fiert, apoi se scoate ?i se d? deoparte.

2
Gata

Se taie ceapa m?runt, la fel ?i ardeiul ?i se c?lesc în aceea?i oal?, împreun? cu câ?iva c??ei de usturoi, t?ia?i feliu?e.

3
Gata

Se adaug? puiul ?i sosul de ro?ii ?i se mai las? la fiert cam 20 de minute.

4
Gata

Când e totul gata se adaug? sare ?i piper (dac? mai e nevoie) ?i p?trunjel sau m?rar tocat m?runt.

5
Gata

Se serve?te cu m?m?ligu??.

Mihai Preda

anterior
Tocanita de pui cu praz si ciuperci
urmator
Ficat de pui invelit in bacon
anterior
Tocanita de pui cu praz si ciuperci
urmator
Ficat de pui invelit in bacon

Adauga comentariu