Pancake sau Clatita americana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Ou
200ml Lapte
30g Unt
250g Faina
1 plic Praf de copt
2 linguri Zahar
Sare

Pancake sau Clatita americana

  • 30 minute
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pancake este o clatita mai groasa, gatita dupa acelasi procedeu si compozitie ca si clatitele frantuzesti (crepes). Spre deosebire de acestea din urma la compozitie se  adauga praf de copt sau un agent de crestere, care le fac pufoase.

Compozitia aceasta ajunge cam pentru 10 pancake-uri.

Se servesc cu diverse topping-uri cum ar fi sirop, gem, dulceata, nutella sau crema de ciocolata.

Americanii le servesc la micul dejun insa puteti sa le faceti pentru orice moment al zilei.

Am facut acest preparat la rugamintea fiica-mii. Tot ea m-a ajutat si la preparare.

Steps

1
Done

Spargeti oul si puneti-l intr-un bol incapator.

2
Done

Topiti untul si adaugati-l la ou. Puneti si laptele.

3
Done

Adaugati faina, zaharul, sarea si praful de copt si amestecati bine.

4
Done

Incingeti o tigaie mica pe foc potrivit. Puneti putin ulei sau unt.

5
Done

Cu un polonic mic luati din compozitie si puneti in tigaia incinsa. Miscati tigaia astfel incat compozitia sa se intinda putin. Nu trebuie sa faceti ca la clatitele frantuzesti, sa se intinda compozitia cat suprafata tigaii.

6
Done

Dupa ce se coace pe o parte intoarceti clatita pe partea cealalta, cu o spatula.

7
Done

Repetati procesul pana se termina toata compozitia.

mihpre

pulpe de pui
previous
Pulpe de pui la Dry Cooker
salata castraveti morcovi ridichi ardei
next
Salata de castraveti, morcovi, ridichi si ardei
pulpe de pui
previous
Pulpe de pui la Dry Cooker
salata castraveti morcovi ridichi ardei
next
Salata de castraveti, morcovi, ridichi si ardei

Add Your Comment