Pastrav la cuptor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Pastravi
1 Lamaie
1 Ceapa
Unt
Ulei de masline
Sare
Coriandru

Pastrav la cuptor

  • 50 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Pastravul este un peste destul de accesibil, in sensul ca se gaseste mai in toate magazinele de specialitate, pescaresti, atat proaspat cat si inghetat.

Este un peste de munte, cu carnea alb-rozalie, dulceaga spre fada, foarte putin grasa.

Reteta de mai jos poate fi folosita aproape pentru orice fel de peste insa timpul de coacere poate fi diferiti, in functie de “animal” :).

Steps

1
Done

Dati drumul la cuptor sa se incalzeasca, la 180 grade.

2
Done

Spalati bine pestele si in curatati-l. Inlaturati branhiile si matele si orice urma de sange. Interiorul trebuie sa fie curat

3
Done

Curatati ceapa si taiati-o felii. Faceti la fel si cu lamaia, taiati-o rondele subtiri.

4
Done

Pe o tava incapatoare puneti foaie de copt. Ungeti foaia cu ulei, cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

5
Done

Asezati pestii si umpleti-i cu un rand de rondele de ceapa, feliute de unt, rondele de lamaie. Presarati sare si coriandru in interior (nu foarte mult coriandru, nu vreti sa devina amar).

6
Done

Sarati pestii deasupra si apoi ungeti-i cu ulei

7
Done

Dati la cuptor timp de 20 de minute. Scoateti tava si cu grija intoarceti pestele pe cealalta parte. Mai lasati 10 minute.

8
Done

Serviti cu mujdei de usturoi si cu mamaliguta.

mihpre

tortilla
previous
Tortilla din faina de grau
tarta cu mere si crema de vanilie
next
Tarta cu mere si crema de vanilie
tortilla
previous
Tortilla din faina de grau
tarta cu mere si crema de vanilie
next
Tarta cu mere si crema de vanilie

Add Your Comment