Peste prajit in malai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Pesti proaspeti
400g Malai
6-7 catei Usturoi
Ulei
Apa
Sare
Piper

Peste prajit in malai

  • 30 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Cred ca fiecare reteta are povestea ei. Pentru mine, povestea acestei retete tine de copilarie cand mergeam la bunici si prindeam peste la rau, cu mana, iar apoi bunica il facea in tigaie, dat mai intai prin malai si pe care il mancam apoi cu mamaliga facuta in ceaun, pe soba si cu mujdei de usturoi. Gustul acela nu se compara cu nimic!

Steps

1
Done

Spalati bine pestele si taiati-l in lungime. Prefer sa fac pestele asa deoarece se prajeste mai bine, mai ales daca este mai mare si mai gros. Dati-l cu sare.

2
Done

Puneti cam 100g de malai intr-un vas si dati pestele prin el si pe o parte si pe alta, sa se acopere bine.

3
Done

Incingeti ulei in tigaie si puneti pestele, prajindu-l pe ambele parti cam 2-3 minute sau cat este necesar pana se rumeneste frumos. Aveti grija sa nu ardeti malaiul, altfel capata un gust rau si aspect urat.

4
Done

Cu restul de malai faceti o mamaliguta.

5
Done

Faceti un mujdei cu usturoiul zdrobit bine si frecat cu sare si cu putin ulei. Puneti apoi apa peste el.

6
Done

Pe o farfurie puneti o bucata de peste si o lingura de mamaliga. Puneti apoi mujdei deasupra.

mihpre

tocanita cu ciuperci
previous
Tocanita cu ciuperci
salata de peste afumat
next
Salata de peste afumat (by mami)
tocanita cu ciuperci
previous
Tocanita cu ciuperci
salata de peste afumat
next
Salata de peste afumat (by mami)

Add Your Comment