0 0
Peste prajit in malai

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Adjust Servings:
4 Pesti proaspeti
400g Malai
6-7 catei Usturoi
Ulei
Apa
Sare
Piper

Peste prajit in malai

  • 30 minute
  • Persoane 4
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Cred ca fiecare reteta are povestea ei. Pentru mine, povestea acestei retete tine de copilarie cand mergeam la bunici si prindeam peste la rau, cu mana, iar apoi bunica il facea in tigaie, dat mai intai prin malai si pe care il mancam apoi cu mamaliga facuta in ceaun, pe soba si cu mujdei de usturoi. Gustul acela nu se compara cu nimic!

Pasi

1
Gata

Spalati bine pestele si taiati-l in lungime. Prefer sa fac pestele asa deoarece se prajeste mai bine, mai ales daca este mai mare si mai gros. Dati-l cu sare.

2
Gata

Puneti cam 100g de malai intr-un vas si dati pestele prin el si pe o parte si pe alta, sa se acopere bine.

3
Gata

Incingeti ulei in tigaie si puneti pestele, prajindu-l pe ambele parti cam 2-3 minute sau cat este necesar pana se rumeneste frumos. Aveti grija sa nu ardeti malaiul, altfel capata un gust rau si aspect urat.

4
Gata

Cu restul de malai faceti o mamaliguta.

5
Gata

Faceti un mujdei cu usturoiul zdrobit bine si frecat cu sare si cu putin ulei. Puneti apoi apa peste el.

6
Gata

Pe o farfurie puneti o bucata de peste si o lingura de mamaliga. Puneti apoi mujdei deasupra.

Mihai Preda

tocanita cu ciuperci
anterior
Tocanita cu ciuperci
salata de peste afumat
urmator
Salata de peste afumat (by mami)
tocanita cu ciuperci
anterior
Tocanita cu ciuperci
salata de peste afumat
urmator
Salata de peste afumat (by mami)

Adauga comentariu