Piftie de curcan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1-2 kg Curcan
4-5 catei Usturoi
2-3 Morcov
1-2 Telina
2 Ceapa

Piftie de curcan

  • 240 minute
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Pentru piftii se folosesc de obicei partile cu oase ale corpului: gat, gheare, spate, aripi si mai putin cele carnoase (piept, pulpe). Acelasi lucru este valabil si pentru piftiile de porc unde se folosesc mai mult ciolanele si urechile. Aceasta deoarece la fierbere indelungata gelatina iese din oase si dupa ce compozitia se raceste devine… piftioasa 🙂 .

Legumele se pun “dupa gust”. Daca va plac telina si pasarnacul, le adaugati. Daca nu, puneti doar morcovi.

 

Steps

1
Done

Puneti la foc o oala mare cu 5-6 apa, adaugati bucatile de curcan spalate bine si aduceti la punctul de fierbere. Fierbeti la foc potrivit timp de cateva minute luand spuma tot timpul. Cand carnea nu mai lasa spuma dati la foc mic, puneti capacul si lasati sa fiarba timp de 2-3 ore.

2
Done

Curatati ceapa si radacinoasele de coaja si puneti-le intregi langa carne. Mai fierbeti timp de 45 minute - 1 ora, pana cand carnea cade de pe oase. Nu uitati sa adaugati sare dupa gust.

3
Done

Cand carnea si legumele sunt fierte curatati cativa catei de usturoi si puneti-i in oala. Mai fierbeti 5 minute si opriti aragazul.

4
Done

Strecurati zeama intr-o alta oala, incapatoare. Dati legumele la o parte si taiati-le bucati. Luati cu grija carnea de pe oase. Aruncati ceapa si cateii de usturoi.

5
Done

Puneti pe masa cateva recipiente/boluri adanci. Asezati in fiecare putina carne si legume. Turnati zeama peste ele.

6
Done

Puneti bolurile intr-un loc rece (frigider, balcon, camara) si acoperiti-le cu folie sau capace. A doua zi trebuie sa se fi inchegat. Daca sunt inca zemoase puneti-le iar in oala, incalziti bine si adaugati gelatina alimentara (7 grame la 500ml apa). Puneti iar in boluri si dati la rece.

mihpre

tocana de cartofi cu afumatura
previous
Tocana de cartofi cu afumatura
tarta cu mere si crema de vanilie
next
Tarta cu mere si crema de vanilie
tocana de cartofi cu afumatura
previous
Tocana de cartofi cu afumatura
tarta cu mere si crema de vanilie
next
Tarta cu mere si crema de vanilie

Add Your Comment