0 0
Pizza de casa

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

Paine de casa
Oua
Lapte
Sos de rosii
Mozarella
Ardei
Ciuperci
Bacon
Porumb
Masline
Salam
Unt
Ceapa
Cascaval

Pizza de casa

  • 40 minute
  • Usoara

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

Sau pizza de la casa, facuta cu paine si nu cu aluat. Ce-mi place mie cand fac pizza de casa e ca pot sa pun orice vreau pe ea, orice gasesc in frigider si ma tenteaza. De fapt, la origine, pizza era o mancare facuta de tarani si compusa din aluat si ce resturi mai aveau de la masa sau prin camara: ceva rosii, niste mozarella, busuioc, masline…

Nu o sa adaug cantitati la reteta aceasta. Doar o sa enumar niste ingrediente care pot fi folosite si modul de preparare.

Pasi

1
Gata

Incingeti cuptorul la 200 de grade si dati o tava de teflon sau fara aderenta cu putin unt.

2
Gata

Bateti ouale si amestecati-le cu lapte si putina sare. Dati apoi felii de paine prin oul cu lapte, asteptant putin sa se scurga excesul in castron si puneti feliile in tava una langa alta. Dupa ce ati umplut tava cu feliile mari, rupeti bucati de paine, dati-le prin ou si puneti in locurile libere ramase intre felii, pana cand se obtine un blat compact in tava.

3
Gata

Cu o lingura intindeti sos de rosii pe toata suprafata painii din tava. Nu puneti un strat gros deoarece sosul va intra apoi in paine si o va inmuia in exces.

4
Gata

Dati mozarella pe razatoare si, daca v-a mai ramas compozitie de ou, puneti-o in castron. Imprastiati apoi mozarella uniform in tava. Faceti la fel cu toate ingrediente-le, dupa ce le-ati taiat dimensiunile potrivite. Radeti niste cascaval deasupra si imprastiati busuioc sau oregano maruntit.

5
Gata

Dati la cuptor cal 30 de minute, la 180 de grade, pana cand se rumeneste dedesubt. Aveti grija sa nu se arda. Cand e gata scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si apoi taiati cu o spatula de lemn, sa nu stricati tava.

Mihai Preda

anterior
Falafel
urmator
Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie
anterior
Falafel
urmator
Carnati de casa afumati si carne de porc afumata la tigaie

Adauga comentariu