Placinta cu dovleac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 cani Faina
150g Zahar
1 lingura Otet de mere
Ulei
1kg Dovleac
200g Miez de nuca
2-3 lingurite Scortisoara
Sare
Ulei
Apa calduta

Placinta cu dovleac

  • 60 minute
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

E bun si Halloween-ul ?sta la ceva (?tiu, unii m-ar contrazice). Dar mi-am adus aminte cum mâncam, în fiecare toamn?, dovleac turcesc, f?cut de maic?-mea sau de bunica, la cuptor.

Mar?i am fost în pia?a ?i am cump?rat vreo 3 kilograme de dovleac, cu gândul s?-l fac la cuptor. Dar mi-am dat seama c? e cam mult ?i nici nu ?tiu dac? le plac copiilor, îns? sigur i-a? încânta cu o pl?cint?.

A?a c? am vorbit cu expertul cofetar din cas?, adic? Ana, ?i  asear? am c?utat pe net re?ete. Am g?sit una foarte u?oar? ?i bun?, la Adi Hadean (mul?umesc, maestre!), iar rezultatul a fost excelent.

Nu am pus tot dovleacul, pentru c? era mult. Mi-am oprit jum?tate s? pun ?i la cuptor, dar asear? nu mai aveam timp, pentru c? trebuie s? stea cam o or? jum?tate-dou?.

Steps

1
Done

Se face coca din f?in?, o lingur? de zah?r, sare, o?et de mere, ulei ?i ap? c?ldu??

2
Done

Dovleacul se da pe razatoare, se c?le?te în tigaie împreun? cu zah?rul, miezul de nuc? ?i scor?i?oara. Eu unul v-a? recomanda s? pune?i doar o cea?c? de zah?r mai întâi ?i s? verifica?i dac? este suficient de dulce. Dac? pune?i prea mult s-ar putea s? ias? mult prea dulce. Am f?cut separat ?i ceva miez de nuc? înmuiat în vin ro?u ?i pu?in zah?r, la foc mic.

3
Done

Se întind foi din aluat, se pune compozi?ia ?i se ruleaz?. La cantitatea de mai sus ies dou? rulade.

4
Done

Se bate un ou si se ung ruladele cu o pensula. Se dau la cuptor, la 180 grade ?i se scot când sunt gata (cam 20 de minute)

mihpre

previous
Gem de prune cu samburi de nuca
next
Cartofi cu usturoi
previous
Gem de prune cu samburi de nuca
next
Cartofi cu usturoi

Add Your Comment