1 0
Placinta cu dovleac

Share in reteaua sociala:

Sau puteti da copy/paste la acest URL

Ingrediente

2 cani Faina
150g Zahar
1 lingura Otet de mere
Ulei
1kg Dovleac
200g Miez de nuca
2-3 lingurite Scortisoara
Sare
Ulei
Apa calduta

Placinta cu dovleac

  • 60 minute
  • Medie

Ingrediente

Instructiuni si detalii

Distribuiti

E bun si Halloween-ul ?sta la ceva (?tiu, unii m-ar contrazice). Dar mi-am adus aminte cum mâncam, în fiecare toamn?, dovleac turcesc, f?cut de maic?-mea sau de bunica, la cuptor.

Mar?i am fost în pia?a ?i am cump?rat vreo 3 kilograme de dovleac, cu gândul s?-l fac la cuptor. Dar mi-am dat seama c? e cam mult ?i nici nu ?tiu dac? le plac copiilor, îns? sigur i-a? încânta cu o pl?cint?.

A?a c? am vorbit cu expertul cofetar din cas?, adic? Ana, ?i  asear? am c?utat pe net re?ete. Am g?sit una foarte u?oar? ?i bun?, la Adi Hadean (mul?umesc, maestre!), iar rezultatul a fost excelent.

Nu am pus tot dovleacul, pentru c? era mult. Mi-am oprit jum?tate s? pun ?i la cuptor, dar asear? nu mai aveam timp, pentru c? trebuie s? stea cam o or? jum?tate-dou?.

Pasi

1
Gata

Se face coca din f?in?, o lingur? de zah?r, sare, o?et de mere, ulei ?i ap? c?ldu??

2
Gata

Dovleacul se da pe razatoare, se c?le?te în tigaie împreun? cu zah?rul, miezul de nuc? ?i scor?i?oara. Eu unul v-a? recomanda s? pune?i doar o cea?c? de zah?r mai întâi ?i s? verifica?i dac? este suficient de dulce. Dac? pune?i prea mult s-ar putea s? ias? mult prea dulce. Am f?cut separat ?i ceva miez de nuc? înmuiat în vin ro?u ?i pu?in zah?r, la foc mic.

3
Gata

Se întind foi din aluat, se pune compozi?ia ?i se ruleaz?. La cantitatea de mai sus ies dou? rulade.

4
Gata

Se bate un ou si se ung ruladele cu o pensula. Se dau la cuptor, la 180 grade ?i se scot când sunt gata (cam 20 de minute)

Mihai Preda

anterior
Gem de prune cu samburi de nuca
urmator
Cartofi cu usturoi
anterior
Gem de prune cu samburi de nuca
urmator
Cartofi cu usturoi

Adauga comentariu