Ingrediente
- 2 cani Faina
- 150g Zahar
- 1 lingura Otet de mere
- Ulei
- 1kg Dovleac
- 200g Miez de nuca
- 2-3 lingurite Scortisoara
- Sare
- Ulei
- Apa calduta
Instructiuni si detalii
E bun si Halloween-ul ?sta la ceva (?tiu, unii m-ar contrazice). Dar mi-am adus aminte cum mâncam, în fiecare toamn?, dovleac turcesc, f?cut de maic?-mea sau de bunica, la cuptor.
Mar?i am fost în pia?a ?i am cump?rat vreo 3 kilograme de dovleac, cu gândul s?-l fac la cuptor. Dar mi-am dat seama c? e cam mult ?i nici nu ?tiu dac? le plac copiilor, îns? sigur i-a? încânta cu o pl?cint?.
A?a c? am vorbit cu expertul cofetar din cas?, adic? Ana, ?i asear? am c?utat pe net re?ete. Am g?sit una foarte u?oar? ?i bun?, la Adi Hadean (mul?umesc, maestre!), iar rezultatul a fost excelent.
Nu am pus tot dovleacul, pentru c? era mult. Mi-am oprit jum?tate s? pun ?i la cuptor, dar asear? nu mai aveam timp, pentru c? trebuie s? stea cam o or? jum?tate-dou?.
Pasi
1 Gata | |
2 Gata | Dovleacul se da pe razatoare, se c?le?te în tigaie împreun? cu zah?rul, miezul de nuc? ?i scor?i?oara. Eu unul v-a? recomanda s? pune?i doar o cea?c? de zah?r mai întâi ?i s? verifica?i dac? este suficient de dulce. Dac? pune?i prea mult s-ar putea s? ias? mult prea dulce. Am f?cut separat ?i ceva miez de nuc? înmuiat în vin ro?u ?i pu?in zah?r, la foc mic. |
3 Gata | |
4 Gata | Se bate un ou si se ung ruladele cu o pensula. Se dau la cuptor, la 180 grade ?i se scot când sunt gata (cam 20 de minute) |