Prajitura cu dude

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300g Faina
200g Dude
200g Iaurt sau lapte
200g Zahar
100g Ulei
4 Oua
1 Praf de copt
1 lingurita Sare

Prajitura cu dude

  • 55 min
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Prajitura cu dude se face aproximativ la fel ca cea cu visine. Ingredientele pentru prajitura sunt aceleasi, cantitatile sunt la fel. Difera doar fructele ce se pun deasupra si modul de coacere.

Dudele sunt niste fructe subevaluate. Nu exista foarte multe retete si de cele mai multe ori sunt ignorate. Fructele crude contin 88% apa, 10% carbohidrati, 1% proteine si 1% grasimi. 100 de grame de fructe furnizeaza 44% din necesarul zilnic de vitamina C si 14% din necesarul zilnic de fier.

Pe langa tartele cu fructe, dudele mai pot fi folosite pentru dulceata, smoothie-uri si clatite (se pot pune intregi in clatita, in loc de dulceata), pot fi servite dimineata cu iaurt si cereale sau pot fi transformate in inghetata si sorbet.

Steps

1
Done

Incingeti cuptorul la 180g (mediu)

2
Done

Spargeti ouale si puneti continutul intr-un bol incapator. Adaugati apoi sarea si zaharul. Amestecati cu un tel.

3
Done

Puneti uleiul si iaurtul si amestecati in continuare.

4
Done

Amestecati faina cu praful de copt si apoi puneti-o in bolul cu celelalte ingrediente. Amestecati bine de tot, pana se omogenizeaza.

5
Done

Puneti o coala de copt intr-o tava. Daca nu aveti, ungeti tava cu unt.

6
Done

Adaugati compozitia in tava si intindeti uniform. Dati la cuptor 10 minute (nu mai mult!!!!), sa se intareasca putin compozitia.

7
Done

Scoateti tava din cuptor si puneti dudele deasupra, uniform. Abia acum puneti fructele. Daca le-ati fi pus dinainte ar fi cazut la fundul tavii.

8
Done

Dati din nou la cuptor timp de 20 de minute, sau pana este suficient de coapta prajitura. Intepati cu o scobitoare de lemn si observati: daca pe scobitoare ramane coca, atunci mai tebuie coapta. Daca nu, inseamna ca este gata.

9
Done

Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Taiati apoi in forme si puneti pe o farfurie si serviti cu inghetata sau o socata rece

mihpre

cartof umplut curcan bruschetta
previous
Cartof umplut, piept de curcan, bruschetta – la cuptor
sos barbecue
next
Sos barbecue
cartof umplut curcan bruschetta
previous
Cartof umplut, piept de curcan, bruschetta – la cuptor
sos barbecue
next
Sos barbecue

Add Your Comment